Aktywne Wpisy
Cześć :)
Pytanie do osób, które przeżywały rozstanie po długoletnich związkach.
Właśnie zakończył się mój 9letni zwiazek, to była moja pierwsza i jedyna kobieta w życiu, mam 30lat. Rozstaliśmy się przez różnice charakterów, nie dogadywaliśmy się już dłuższy czas. Cały czas walczyłem, mimo to, zdecydowała się na odejście. Jestem mi tak strasznie ciężko aktualnie.. nie wiem co ze sobą zrobić, przeraża mnie wizja samotności, że jej nie ma obok. Wpadam w ataki
Pytanie do osób, które przeżywały rozstanie po długoletnich związkach.
Właśnie zakończył się mój 9letni zwiazek, to była moja pierwsza i jedyna kobieta w życiu, mam 30lat. Rozstaliśmy się przez różnice charakterów, nie dogadywaliśmy się już dłuższy czas. Cały czas walczyłem, mimo to, zdecydowała się na odejście. Jestem mi tak strasznie ciężko aktualnie.. nie wiem co ze sobą zrobić, przeraża mnie wizja samotności, że jej nie ma obok. Wpadam w ataki

Ksiega_dusz +51
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#nieruchomosci #polska #przemyslenia #demografia
@vinmcqueen: mówię o podobnym pomyślę od lat i to bardzo dobry trop, ale żeby to działało trzeba najpierw podnieść wiek emerytalny o przynajmniej 5 lat, a najlepiej 15 i od trzeciego dziecka bardziej agresywnie zmniejszać, żeby np. Normalnie kobiety z----------y do 70, po jednym dziecku do
Umówmy się - jak kobieta widzi macierzyństwo tylko przez pryzmat jak to ujęłaś “obciążenia na resztę życia” czy jak czytałem wyzej o
no i jak? dzietność w------a w kosmos?
@vinmcqueen: jaki problem? xD
Nie no pewnie, żaden problem. Wyobraź sobie że nie tylko kobiety rezygnują z najlepszych lat życia dla potomstwa, nie każda kobieta ma c-------o faceta. Jak w wieku 30 lat dalej uważasz że wolisz się samorealizowac poprzez te mityczne podróże to twoja sprawa.
@_e_l_o_: Tusk dostał takie pytanie na ryj na pierwszym spotkaniu po powrocie od jakiegoś młodego na bodajże ścianie wschodniej, to z premedytacją dobrych parę minut odwracał kota ogonem, aby finalnie nie odpowiedzieć. Gerontokracja to dopiero będzie za parę dobrych lat, gdy już nikt nawet nie będzie udawał, że głosy młodych ludzi są do czegokolwiek potrzebne. Wyborne perspektywy, gdy w
@vinmcqueen: no dokładnie, żadnej problem. jedni się ograniczają do jednego dziecka, inni idą na rekord, inni wcale nie potrzebują uśmiechu bombelka do szczęścia. a faceta mam zajebistego, sam
W 2004-2009 roku liczba urodzeń wzrosła
W 2005 roku urodziło się ok. 364 tys. dzieci, co było o ponad 8 tys. więcej niż w 2004 roku
W 2002 roku w Polsce po raz pierwszy zmarło więcej osób niż się urodziło
W 2023 roku urodziło się rekordowo mało dzieci
Co mozna robic? Prosze bardzo:
1. Finansowac dalej InVitro. W ubieglym roku dalo to 10k obywateli, a ze pola polowa roku to program moze dawac nawet 20-25k czyli prawie 10% obecnego przyrostu.
2. Naprawienie sytuacji mieszkalnictwa, tak by ludzie nie bali sie zakladac rodzin.
3. Legalna ale niekoniecznie
Ci pierwsi zatrudniają po niższej stawce imigrantów na jakiś okres 3-9 miesięcy i ci imigranci wracają do siebie z kasą. Nie dadzą podwyżki polakowi to ten też wyemigruje i założy rodzinę za granicą.
Politycy natomiast pod stołem biorą w łapkę i załatwiają im imigrantów.
Zaraz ktoś powie, że mam wyobraźnię no ale politycy robią loda deweloperom za jakieś zniżki na mieszkania więc co
@vinmcqueen: przecież to jakieś pomysły z krainy autyzmu xD jak ktoś chce jedno, to będzie miał jedno, jak ktoś chce dwa, to będzie miał dwa. "słuchaj andrzej, może i nie planowaliśmy trzeciego dziecka, ale ej, dzięki będę pracować o cały rok mniej". tak jak 500+ nie pomogło przy klepaniu kolejnych bachorów,
@vinmcqueen: i zajebiście
Skończyłem dyskusję, jak