Wpis z mikrobloga

DLACZEGO NIKT W TYM KRAJU W POLITYCE NIE MOWI O DEMOGRAFII? MAMY JEDNA Z NAJGORSZYCH DEMOGRAFII NA SWIECIE, POLSKA GOSPODARKA SKURCZY SIE DRASTYCZNIE, EMERYTURY BEDA SMIESZNE, JEDNYM SLOWEM CZEKA NAS KATASTROFA, POLITYCY POWINNI ROBIC LODA MLODYM LUDZIOM ZEBY SIE TYLKO ROZMNAZALI, POWINNI ROBIC WSZYSTKO ZEBY SIE ROZMNAZALI A ONI PROBUJA TYLKO JESZCZE BARDZIEJ D------C MLODYM I R------C M.IN. RYNEK NIERUCHOMOSCI XDDDD BYLE GLOSY OD EMERYTOW I BOOMEROW POZYSKAC I UTRZYMAC SIE PRZY STOLKU NO J--------E SYTUACJA JEST DRAMATYCZNA POZDRAWIAM I DZIEKUJE
#nieruchomosci #polska #przemyslenia #demografia
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 23
@_e_l_o_ widocznie Polacy są zbyt głupi i muszą wyginąć, taka kolej rzeczy w naturze, przetrwaliśmy 123 lata zaborów, a teraz pogrąży nas chciwość
  • Odpowiedz
@Tagliacozzo: a co, trzeba się poddać i odpuścić? Tak samo mieli rozumować w XIXw kiedy nie było nas na mapie, że już nigdy się nie uda odzyskać niepodległości?
  • Odpowiedz
Ciążę przeszła tragicznie, nudności, wymioty codzienne, zgagi, bóle kręgosłupa, itd. poród tragiczny, bolesny, nacinanie krocza, brak znieczulenia. Powiedziała że już nigdy więcej, nawet za żadne pieniądze nie urodzi

@jan-maria666: Dodajmy jeszcze, że takie kobiety jak ja, czyli bezdzietne 30+ słyszą od koleżanek z dziećmi "nie rób sobie tego", "uwstecznia mnie to macierzyństwo", "ciągle się z mężem kłócimy", "wszystko jest na mojej głowie", "nie mam jak wrócić do pracy i wariuję
  • Odpowiedz
@_e_l_o_: ale po co faceci mają się pakować w umowy, za których złamanie druga strona jest nagradzana ? MGTOW i pier.olić kraj i społeczeństwo, bo do tej pory i kraj i społeczeństwo miało innych w nosie.
  • Odpowiedz
@_e_l_o_: cóż, PiS dużo o tym mówił w 2015 i wygrał z hasłem 500+
Niestety nic to nie dało. Jak szukali lepszego rozwiązania, to wymyślili BK2%.
Nie wybraliśmy zbyt kompetetnych ludzi do rozwiązania problemu. Choć żeby być fair, to może on nie jest do rozwiązania. Ale chyba dało się lepsze efekty mieć.
  • Odpowiedz
za trzecim razem urodziła

@jan-maria666: no i wniosła do naszego społeczeństwa więcej niż wygodniccy, którzy nawet nie spróbowali, a przecież nie wszystkie kobiety tak źle znoszą ciążę, połóg i macierzyństwo. To że mamy dzietność na poziomie 1 (zaokrąglając) to nie jest przecież tak, że dziś wszyscy mają po jednym dziecku, tylko x% nie ma ich w ogole, y% ma 1 dziecko, z% ma 2 i więcej. Przynajmniej przyłożyliście rękę do
  • Odpowiedz
@_e_l_o_: Pomijając pranie mózgu, jakie to dziecko jest złe a piesek super. Polscy mężczyźni bee i tak dalej. To nie ma żadnej polityki pro-rodzinnej u nas, oprócz tego 500 + i becikowego. Cały czas jest problem, żeby oddać dziecko do przedszkola, żłobka bo nie ma miejsc. Gdzie ludzie mają się rozmnażać, jak w budownictwie królują kawalerki i mieszkania 2 pokojowe? Nikt normlany nie będzie takich warunkach decydował się na dziecko,
  • Odpowiedz
Spoko, jedno dziecko = 2 lata mniej, dwójka dzieci = 4 lata mniej, trójka i więcej = 5 lat mniej czyli tak jak teraz.

@vinmcqueen: jak ktoś nie chce dzieci to jak to ma to zachęcić? zrobię sobie obciążenie na resztę życia, żeby dwa lata wcześniej pójść na emeryturę, na którą i tak nie pójdę, bo jednak większość kobiet jakie znam pracuje dalej. żaden biznes.
  • Odpowiedz
a ty oczekujesz od nich empatii i logicznego myślenia

@dsomgi00: nie oczekuję żadnych z tych rzeczy, ale oczekiwałbym umiejętności poruszania niewygodnych tematów (patrz ukrócenie części socjalu, podwyższenie wieku emerytalnego) i planowania na dłuższy okres niż najbliższa kampania wyborcza
  • Odpowiedz
@_e_l_o_: trzeba ustawą znieść s----------e

politycy mają wpływ na wiele rzeczy, ale nie na wszystko, nie da się programami jakichś dopłat, niedopłat, kar, ulg czy czymś w tym stylu zachęcić ludzi, żeby mieli dzieci. Przecież to widać w historii, że ludzie się mniej lub bardziej rozmnażali niezależnie od sytuacji w ich kraju. Zresztą widać to nawet dzisiaj, gdzie w biednej Afryce dzieci się rodzą, a w bogatej Europie nie. To
  • Odpowiedz
kiedys wspomniałem, że brak dostępnosci do mieszkań jest jedną z głównych przyczyn niskiej demografi to mnie jakieś wykopki atakowały

@ArnoldZboczek: i mieli rację, bo o ile jest to jeden z powodów to zdecydowanie nie żadna z głównych przyczyn.
Główną przyczyną jest konsumpcjonizm i widać to nawet tutaj, choć wykop to żaden wyznacznik.
Jedynym rozwiązaniem na podniesienie lekko demografii to NIE DAWANIE czegoś w zamian za posiadanie dzieci, A KARANIE za
  • Odpowiedz