✨ Obserwuj #mirkoanonim
Pytanie do gym świrów / osób które przeszły metamorfozę a może i technika dietetyki. Wazyłem 150 kg, zażywam lek Mounjaro (lepszy zamiennik i mocniejszy chyba Ozempicu). Teraz mam 125 kg, fajnie schudłem bo lekarz nakazał mi jedzenie 1500 kalorii. Zacząłem w październiku z dawką 2,5 i na takiej zostałem, nie mam problemów z głodem. Ta dawka jest dla mnie dobra, ale mniejsza. Te kalorie to jest dużo poniżej mojego CPM/PPM i chyba metabolizm mi tak zwolnił, że od końca grudnia stoje w miejscu do tej pory. Tak naprawdę ubyło mi może z 1kg. Kiedy zapytałem lekarza czy coś zmienić, to powiedział, że nie ma potrzeby bo i tak mam jeszcze duży nadmiar tkanki tłuszczowej która uzupełnia mi brak do PPM. Dajcie jakieś rady bo zwariuję. Obecnie mimo zaleceń lekarza jadam ok. 1700-1800 z diety pudełkowej i unikam węgli (140g dziennie)
#dieta #odzywianie #mounjaro #ozempic #dietetyk #jedzenie #silownia #gotujzwykopem
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky
Pytanie do gym świrów / osób które przeszły metamorfozę a może i technika dietetyki. Wazyłem 150 kg, zażywam lek Mounjaro (lepszy zamiennik i mocniejszy chyba Ozempicu). Teraz mam 125 kg, fajnie schudłem bo lekarz nakazał mi jedzenie 1500 kalorii. Zacząłem w październiku z dawką 2,5 i na takiej zostałem, nie mam problemów z głodem. Ta dawka jest dla mnie dobra, ale mniejsza. Te kalorie to jest dużo poniżej mojego CPM/PPM i chyba metabolizm mi tak zwolnił, że od końca grudnia stoje w miejscu do tej pory. Tak naprawdę ubyło mi może z 1kg. Kiedy zapytałem lekarza czy coś zmienić, to powiedział, że nie ma potrzeby bo i tak mam jeszcze duży nadmiar tkanki tłuszczowej która uzupełnia mi brak do PPM. Dajcie jakieś rady bo zwariuję. Obecnie mimo zaleceń lekarza jadam ok. 1700-1800 z diety pudełkowej i unikam węgli (140g dziennie)
#dieta #odzywianie #mounjaro #ozempic #dietetyk #jedzenie #silownia #gotujzwykopem
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
- Najlepsze
- Wszystkie komentarze

Co do CIebie, próbuj, określ sobie kcal, dokładne makro, ilość cardio, ilość kroków, ilość jednostek treningowych, waż się
@Lewusx: ja jadłem 1500 a czasem i 1400 zależy jak się udało samemu ugotować. Teraz wybrałem Brokuła z wyborem menu i teraz jem 1700-1800. No ale waga jak stoi tak stała, deficyt jest spory bo 1000 kalorii poniżej PPM więc powinno lecieć przy robieniu 8-10k kroków spalam ok. 400 kalorii. Plan mam taki, że chciałem do wakacji ważyć te 100kg ale przestało tak fajnie spadać jak dotychczas.
wit2012: nakazał po miesiącu brać 5mg ale po wzięciu pierwszy raz myślałem, że się czymś zatrułem. Kolejny tydzień zaryzykowałem i znowu było to samo, trawienie całe stanęło i wymiotowanie tym co jadłem 3 dni w tył bo tak żołądek bolał, że nie szło nic jeść - no i wróciłem na 2,5 ale biore 3mg bo we fiolce 5mg zawsze jest więcej i starcza na 2x po 3. Ale
@Lewusx: a to nie jest czasem niezdrowo przy takiej wadze, taka mała ilość kalorii i jeszcze wysiłek. Co w konsekwencji przepalasz kalorie i zostaje 1000 na życie? Dzieci więcej jedzą.
@Kasahara: no schudłem już 25kg leżąc w wyrze tak naprawdę, ale jak mówię stanęło i zacząłem spacery od 2 tygodni po 5km mniej więcej i
@mirko_anonim: metabolizm = ppm + ruch, z czego ppm jest w miarę stałe, jak schudłeś to twój ruch zaczął wymagać mniej kalorii, no i pewnie oprócz tłuszczu spadły ci też mięśnie skoro ich nie trenowałeś, mniej mięśni = mniejsze zużycie kalorii, mniej tłuszczu = mniejsza potrzeba tkanki mięśniowej do poruszania ciałem
@Lewusx: tak, szukam potwierdzenia swojej tezy bo każdy mi mówi, że jem zbyt mało a ja i tak słucham sie lekarza xD a zobaczylem twoj kanal na YT i wiem, ze sie znasz. 2000 kalorii + suple i silka 3-4 razy w tyg bedzie dobrym pomyslem? Wydaje mi sie ze takie jedzenie 3 miechy ponizej PPM zatrzymalo mój metabolizm…
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
klamczuchu
@Lewusx: No właśnie mylisz się, z mentalem grubasa nic bym nie robił. A ja na to aby schudnąc 25kg wydałem od października juz 10k złotych licząc diety i zastrzyki. Ja mam chęci się ruszać ale powoli zacząłem się zniechęcać kiedy waga zaczęła stawać.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰