Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster: I potem zdziwienie, że każdy gardzi programistami.

Jeśli WY mieszkacie w slumsach to gdzie mieszka większość społeczeństwa?

Ja p------e, zarabiacie po 15-20K i wielce poszkodowani.
  • Odpowiedz
Jeśli WY mieszkacie w slumsach to gdzie mieszka większość społeczeństwa?

@ipkis123: ta odklejka jest wybitnie zabawna. Biedni programisci 15k na b2b, chlip chlip, 90% społeczenstwa by z------o za taką pensje xD
  • Odpowiedz
i jeszcze to porównywanie się do lekarzy, gdzie programować może każda małpa po kursie a jedyna odpowiedzialność to nie zaspać na daily xD

@olek12216: no xD. Lekarz zawodowo zajmuje sie ratowaniem życia, a typowy programista co, klepie jakąs aplikacje do zamawiania żarcia albo sklep internetowy xD
  • Odpowiedz
  • 0
@BlackpillMonster: glazurnik może i zarabia jak programista (pod warunkiem, że ma własną ekipę) Ale do obycia chociażby pierwszego lepszego korposzczura to mu dużo brakuje.
  • Odpowiedz
  • 7
@olek12216: gdyby każda małpa po kursie mogła programować to płacili by programistom tyle samo co kasjerkom w Zabce. Nie przesadzajmy już w żadną ze stron.
  • Odpowiedz

@ipkis123: musisz zaktualizować dane, coraz więcej już zarabia nic, a co najlepsze z wielkiego expa 20 lat spędzonych w kodzie zostaje tyle, że idziesz do pracy na magazyn :) :) :)
  • Odpowiedz
@ipkis123: przecież ten typ ma jakieś chore krucjaty. Nie chcę mi się sprawdzać, ale blackpill w nicku sugeruje, że pewnie wcześniej n---------ł wpisy o laskach, teraz zobaczymy koniunkturę na programistów to wali codziennie kilka wpisów jak to tragicznie w it.
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster:

prawo to g*wno i dopóki nie masz własnej kancy/nie specjalizujesz się w niszy i nie pracujesz dla korpo kancy w WWA to na b2b zarabiasz mniej niż 10k w 80% xD. Za 9 lat nauki, a osiłek po AWF zrobił bootcamp w covidzie i pizga za 15-20k XDDDDDDDDDDDD
  • Odpowiedz