Aktywne Wpisy

HoroLive +5
Wynajmuje mieszkanie ok 3 lata, nagromadziłem tam pełno rzeczy, mam pełno książek, ubrań. Mieszkanie było puste, pokupowałem tam meble, łożko, pralke, lodówke, rolety, karnisze, jakiś dywan. Wszystko praktycznie urządzałem. (wszystko jest moje mam paragony). Właściciel mieszkania ogłosił, że mieszkanie idzie na sprzedaż.
Da się jakoś to zablokować? Co teraz z tymi rzeczami co kupiłem zrobić. Chodzę od rana zdenerwowany nie wiem co robić.
#nieruchomosci #kiciochpyta
Da się jakoś to zablokować? Co teraz z tymi rzeczami co kupiłem zrobić. Chodzę od rana zdenerwowany nie wiem co robić.
#nieruchomosci #kiciochpyta
luke-mat +179

Jak oceniacie perspektywę polskiej branży IT na 2025 rok? Proszę o poważne odpowiedzi wraz z uzasadnieniem. Coraz wiecej widze informatykow na #linkedin z odznaka opentowork
Może nie będzie aż takiego armagedonu nie mniej jednak faktycznie eldorado się kończy a juniorzy już mają p--------e.
Ciekawi mnie natomiast co będzie następną bańką po IT, bo na horyzoncie nie widać nic porównywalnego.
Zgłoszenia na bootcamp w wiadomości priv
@muchatse: no właśnie - już są, wszystko zostało napisane. Pora się pakować, branża zanika. Polecam kurs robienia paznokci, to teraz chyba jest modne.
@qracao: A to nie jest tak, że IT zawsze dostaje po dupie, gdy jest pierwszy lepszy kryzys? No bo z jednej strony automatyzacja procesów w firmie to super rzecz, mocno poprawia wydajność, ale jednak nie jest to coś, przez co firma przestanie funkcjonować, więc jak trzeba gdzieś ciąć, to zazwyczaj firmy rezygnują w pierwszej
2026 moze byc juz lepszy, ale tez, blizej konca.
@mandanda: @dlugiespanko: zawsze tak jest przy kryzysie i jak stopy procentowe idą w górę, wtedy wszyscy szukają kasy. Mój tata to przerabiał przy ostatnim kryzysie, no ale jak kogoś przy tym nie było to może teraz tak gadać, że ajti się kończy i że kiedyś to było a teraz to nie jest i
@Firenz: Ogólnie sporo funduszy też inwestowało w AI ale coś mi się subiektywnie wydaje, że powoli hype zaczyna gasnąć, po drugie tak jak piszesz, sporo klientów dla polskiego IT to zagranica a tam powoli stopu już są obniżane, także w 2025 może tych projektów już wlecieć więcej. Ja się trochę ociągam, ale w następnym tygodniu będę pewnie wysyłał CV i zweryfikuję rynek na własnej skórze XD Tyle, że
Ogólnie Wykop to najgorsze miejsce na zdobywanie takich informacji bo tutaj są sami nieudacznicy nie tylko w it