Wpis z mikrobloga

@TurboDynamo: jedyny sensowny komentarz. Zmieniam teraz pracę, mam masę rozmów rekrutacyjnych. Dostałem już jedną ofertę a będzie ich więcej. I nie wierzę w to co tutaj czytam, jakieś kółko wzajemnej adoracji. Ale 5 lat temu było to samo tutaj pisane. Jedno wielkie użalanie się nad sobą
  • Odpowiedz
Jak faktycznie lubisz tę robotę i jest ona jednocześnie twoim zainteresowaniem, to nadal będzie git. Jak wybrałeś tę robotę, bo słyszałeś, że fajnie płacą, to będzie już tylko gorzej. Jak nie jesteś konkurencyjnym pracownikiem, to twoje oferty pracy też konkurencyjne nie będą.
  • Odpowiedz
@git_commit: Raczej w kolejnych latach będzie co raz gorzej. U mnie zwolnili 4 zespoły i w kolejnym roku 2 kolejne. Klienci masowo rezygnują z rozwoju projektów IT i nie zapowiada się, że będzie lepiej. Współczuję każdemu co poszedł na studia informatyczne albo kurs bo roboty i tak w najbliższych latach nie znajdzie.
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: @KnurJajcaty ja co prawda na ten moment nie szukam pracy ale statsy z linkeda spadły grubo. Wyświetlenia profilu z 400 na 100, pojawienia sie w wynikach wyszukiwania z 90 na 14. Także patrząc na to hipotetycznie o pracę byłoby ciężej.
  • Odpowiedz