Aktywne Wpisy

WielkiNos +341
Lubicie jesc mięso i robić grilla? To znaczy, że utknęliście w średniowieczu - tak twierdzi Natalia Przybysz, która usunęła kiedyś ciążę gdyż miała za małe mieszkanie.
#polska #ojkofobia #bekazwegetarian #celebrytki #niepopularnaopinia
#polska #ojkofobia #bekazwegetarian #celebrytki #niepopularnaopinia

p0melo +565
Rząd testuje centralny system do umawiania wizyt do lekarza na NFZ. Trzymanie terminów dla znajomych, wpychanie rodziny przed kolejką po wdrożeniu tej aplikacji może być utrudnione.
Twórcy aplikacji mają największe obawy związane z tym że przychodnie nie będą chciały udostępniać prawdziwego grafiku bo.... lekarze którzy powinni być w szpitalu, robią overemployment i siedzą w prywatniej przychodni, a hajs pobierają jakby byli zatrudnieni na pełen etat, a do publicznej placówki przychodzą na 2
Twórcy aplikacji mają największe obawy związane z tym że przychodnie nie będą chciały udostępniać prawdziwego grafiku bo.... lekarze którzy powinni być w szpitalu, robią overemployment i siedzą w prywatniej przychodni, a hajs pobierają jakby byli zatrudnieni na pełen etat, a do publicznej placówki przychodzą na 2
źródło: Image
Pobierz

źródło: 9cejox
Pobierz@Herubin: here goes 6 klas podatkowych w DE
No a powinien być prosty i nisko opodatkowany :)
Jak mi zostanie dodatkowe 1000 zł to kupie sobie np. monitor i i tak zapłacę te 23% podatku od tego tysiąca. Jesteśmy, gurwa, okradani kilka razy na tej samej złotówce.
@mala_zolta_kaczuszka: nieprawda, takie "fejkowe b2b" które powinno być umową o pracę nie jest zgodne z prawem ¯\(ツ)/¯
Samo w sobie nie jest co prawda karalne jako przestępstwo, ale podlega wstecznej regulacji:
To mam zmieniać klienta tylko dlatego, żeby zmieniać? Jestem zadowolony z pieniędzy jakie zarabiam, a nie mam czasu ani chęci na pracowanie więcej
Jak zwykle, nic w życiu nie jest
@BlackpillMonster: Ale jest w biurze tylko co 2 dzień, skoro na pół etatu pracuje
@PanRatel: żaden problem.
Poza tym jak sam widzisz nawet obecnie mimo ewidentnej niezgodności tego z prawem, całość jest traktowana bardzo łagodnie. I pewnie też to prowadzi to mniejszego zainteresowania sprawą, ale i daje pole do nadużycia.
Zresztą - przy inflacji na przestrzeni ostatnich 5 lat, nawet jak ktoś naliczy składki wstecz - to przecież byłyby one bardziej odczuwalne właśnie we właściwym momencie zapłaty niż dziś z płatnością wsteczną -
Mam tylko jednego klienta, ponieważ daje mi na tyle dużo zleceń, że nie mam potrzeby szukania więcej. Mam zakaz konkurencji, ale dość ograniczony (choć przyznam, że wolałbym go nie mieć), mogę spokojnie wystawiać więcej faktur, tylko nie chcę.
@Filipterka25: mojemu ojcu ZUS wyliczyl że po 35 latach pracy ma odłożone ok. 1mln zł. Zarabiał ok. 10 000 na rękę chyba. Wypłacają mu to w takich transzach że jak dostanie lacznie pol miliona przed śmiercią to będzie dobrze.
Ja na B2B policzyłem że jeżeli będę odkładał stała kwotę i nie
@mala_zolta_kaczuszka: Chłop co wywala śmieci pod lasem też nie rozumie tego myślenia, żeby płacić za wywóz gminie, zamiast samemu wywalić w krzaki. B2B w korpo to jawne oszustwo wszystkich którzy normalnie płacą podatki zgodne z ich formą zatrudnienia/działalności gospodarczej. To jest jak powiedzieć, że się akurat zapomniało dzisiaj pieniędzy na wspólną kolację ze znajomymi i śmiać się z nich w kiblu, że za Ciebie założyli
@Hmrogrz: Ale on nie wpłacił na emeryturę miliona, tylko tyle wyszło po waloryzacjach oraz po wliczeniu jakichś absurdalnych kwot w 1999 roku (przejście z jednego do drugiego systemu).
@Romska_Palo_Ul_Laputa: przecież w robocie nie wiesz kto jest na UoP, a kto na b2b (chyba że Ci ktoś pokazał umowę). Jak kanapki leżą na stole, to skąd ktoś ma wiedzieć czy jesteś zewnętrzną firmą, czy etatowym pracownikiem? Wyglądacie tak samo, macie identyczne komputery i godziny pracy.
I w drugą stronę: jak mam biuro i klikam w komputer to przez to ze nie mam hali produkcyjnej nie jestem firmą, niezależnie od innych czynników?