Wpis z mikrobloga

@notBart: Dzien dobry, Co to za problem mieć firme i kredyt/leasing? Raczej nic niezwyklego, gdzies trzeba mieszkac, czyms trzeba jezdzić :-)
  • Odpowiedz
@LuckyLuke_2776 wystarczy, że obracam się wśród firm które płacom tak swoim kontraktorom, że są w stanie szybko spłacić kredyty, ewentualnie wybudują się w 3 lata za gotówkę. Nie znam Januszexów gdzie zmuszają ludzi do b2b.
  • Odpowiedz
@LuckyLuke_2776 z czym chrzanię jak potłuczony? Że dobrze opłacani specjaliści z IT już dawno pospłacali kredyt, jeśli jakiś mieli? Albo że pobudowali się za gotówkę? Serio nie znasz takich ludzi?
  • Odpowiedz
@tommyrb n-------s tagów jakby tylko programista na b2b musiał zapieprzać bo ma kredyt.

A sprzedawca/kierowca/nauczyciel na UoP nie musi zapieprzać jak ma kredyt?
  • Odpowiedz
  • 2
@ipkis123: Przepraszam, ale UoP gwarantuje o wiele większą stabilność w zatrudnieniu, stąd nie tagowałem innych zawodów, które są o wiele cięższe i bardziej szanuję osoby uprawiające je.
  • Odpowiedz
nie znam nikogo na b2b z kredytem

@notBart: bo dużo częściej dostają odmowy, jak mój kumpel xD

naprawdę uważacie, że dom za 500k

@notBart: dom za 500k xDD w jakim ty świecie żyjesz. Ja teraz buduję najtaniej jak się da i 1 100 000 lekko pęknie. Nawet ten modułowy szajs jeszcze musisz wykończyć, działkę kupić - co najmniej drugie tyle.
  • Odpowiedz
@notBart: twoje wypowiedzi są pełne nieścisłości i braku logiki. Twierdzenie, że dom za 500 tys. zł lub mieszkanie w tej cenie jest łatwo spłacalne w 3 lata, ignoruje realia cenowe. Koszt budowy domu to obecnie średnio ponad 5 tys. zł/m², więc dom 100 m² kosztuje około 516 tys. zł, a działka w wielu lokalizacjach to dodatkowe 200-500 tys. zł. Łącznie mówimy o kwocie zbliżającej się do miliona złotych, co nie
  • Odpowiedz