Aktywne Wpisy
mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy ja się czepiam, czy coś jest jednak nie halo? tldr; Moja dziewczyna oczekuje, żebym na niektóre okazje (np. wyjścia z jej znajomymi) zakładał podwyższające buty, na co ja się nie chcę zgodzić. A teraz cały kontekst. Jesteśmy ze sobą od 3 lat, w tym od 2 mieszkamy razem. Oboje jesteśmy lvl 33 i oboje dość niscy: ja 171 cm, ona 159 cm. Od kilku miesięcy zaczęła mi
Czy ja się czepiam, czy coś jest jednak nie halo? tldr; Moja dziewczyna oczekuje, żebym na niektóre okazje (np. wyjścia z jej znajomymi) zakładał podwyższające buty, na co ja się nie chcę zgodzić. A teraz cały kontekst. Jesteśmy ze sobą od 3 lat, w tym od 2 mieszkamy razem. Oboje jesteśmy lvl 33 i oboje dość niscy: ja 171 cm, ona 159 cm. Od kilku miesięcy zaczęła mi
smuteczek2000s +33
Siemanko,
poniedziałek chyba poNIEdziałkuje mocno.
Nie wiem jeszcze jak mam na imię, a od rana za duża lista zadań na dziś.
Miłego dnia życzę i oby Wasz poniedziałek był lepszy.
poniedziałek chyba poNIEdziałkuje mocno.
Nie wiem jeszcze jak mam na imię, a od rana za duża lista zadań na dziś.
Miłego dnia życzę i oby Wasz poniedziałek był lepszy.
Coraz częściej czytam wpisy, w których niebiescy żalą się na to, że ich dziewczyny wymagają od nich żeby ciągle były zaskakiwane. Randki, wyjścia na miasto, do restauracji, prezenty.
Z drugiej strony czytam odpowiedzi różowych, że trzeba dbać i pracować nad związkiem, dlatego powinno się wychodzić np. raz w tygodniu do restauracji, obdarowywać wybrankę kwiatami itp.
Tak czytam i czytam i zastanawiam się czy świat na głowę upadł, czy ludzie aż tak łyknęli propagandę z social mediów i korporacji, że miłość = konsumpcjonizm?
Jak to czytam to myślę sobie, że trafiłem zajebistą żonę, którą kocham i ona mnie również kocha. Gdybym usłyszał od niej, że odejdzie ode mnie jeśli nie będę robił tego czy tamtego, np. zabierał ją na randki to uznałbym, że ona mnie nie kocha.
Przestaje mnie dziwić dlaczego tak dużo jest rozwodów czy nawet zwykłych rozstań, ludziom jest chyba zbyt dobrze i szukają problemów na siłę. Z moją żoną przeżyłem wiele dobrych i złych rzeczy, byłem dla niej wsparciem, a ona dla mnie. Jeszcze przed ślubem wspólnie charowaliśmy za granicą żeby zarobić na mieszkanie, niekiedy pracując ponad siły. Przeżyliśmy trudne chwile i zwątpienie przy staraniu się o dziecko. Moje problemy w pracy i bezrobocie żony. I wiele, wiele innych rzeczy, o których mi nawet trudno pisać.
Życie tak nam zleciało, że nawet nie mieliśmy czasu na te randki. Owszem, czasem wyszliśmy do kina albo do teatru, ale niezbyt często, na pewno nie raz w tygodniu ani raz w miesiącu.
Zawsze było coś ważniejszego, ale uważam że to nas bardzo przywiązało do siebie. Teraz mamy małe dzieciaczki i one są dla nas priorytetem.
I wiecie co? Jak patrzę na swoich znajomych, to jest bardzo dużo par podobnych do nas. I to te pary są ze sobą nadal, natomiast te które pieknie wyglądają na instagramie po latach się rozwodzą.
Czekam na roast od różowych.
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #dzieci #slub #malzenstwo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
https://wykop.pl/wpis/78739733/obserwuj-mirkoanonim-tldr-dziewczyna-narzeka-ze-pr
Ale wiadomo na wykopie każdy jest programistą i zarabia 20k XDD A potem płaczą, że ich na własne mieszkanie nie stać XDD
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
@darknightttt: A co jeśli OP spełnia swoje marzenia? Dla niektórych marzeniem może być posiadanie rodziny a nie wyjście do restauracji i kolejny koncert g---o zespołu w weekend.
@mirko_anonim Gratuluje udanego i zadowolenia z życia.
Prezenty i kwiaty są zawsze mile ale wolałabym jednak żeby np ktoś nie
Spełnianie marzeń to torebka z sieciowki i jedzenie na miescie? I dlaczego te marzenia zawsze się muszą wiazac z konsumpcjonizmem a nie żeby być zdrowym szczęśliwym i mieć własną rodzinę
Nie mówię że nie jest fajnie gdzieś wyjść coś zjeść ale jednak
Wyjście do restauracji to spełnianie marzeń?
Mam cię na czarno z jakiegoś powodu, ale czasem coś sensownego napiszesz.
Wy macie w swoim związku swoje zwyczaje i nic nikomu do tego. Ale w tej pracy chodzi po prostu o to, żeby nigdy nie przestać się starać. Na
Przez to wszystko co mamy w telefonach nie umiemy żyć z drugim człowiekiem..żyjemy z wyobrażeniem jego.
Nie rozmawiamy, wymieniamy wiadomości na czacie. A gdzie wspólnie spędzony czas? Do tego nie trzeba wydawać ani grosza, nie trzeba kupować drogich dań i alkoholi. Można
Mnie stać żeby sobie to sama kupić
Komentarz usunięty przez moderatora