Wpis z mikrobloga

Czego używacie do golenia twarzy? U mnie kiedyś były jednorazówki ale potrafią skubane podrażniać, więc od jakichś 2 lat jest taki Philips elektryczny i na sucho 0 podrażnień. Najlepszy wynalazek zaraz za szczoteczkami sonicznymi. Wiem że są jeszcze takie maszynki elektryczne z nożami w kształcie trzech kółek ale tamte znowu miałem wrażenie że rwały włosy.
#niebieskiepaski #golenie #pytanie #dziendobry
xiv7 - Czego używacie do golenia twarzy? U mnie kiedyś były jednorazówki ale potrafią...

źródło: images

Pobierz

Czym golisz twarz?

• Jednorazówka 22.2% (545)
  • Z wymiennymi ostrzami 17.8% (435)
  • Elektryczna "3 kółka" 9.9% (242)
  • Elektryczna jak na zdjęciu Philips 50.1% (1228)

Oddanych głosów: 2450

• 120
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xiv7: Mnie kolo 25 roku życia zaczęły szarpać jednorazówki a golarki elektryczne tępiły się po kilku miesiącach i przeszedłem na maszynkę na żyletki.
Merkur z zamkniętą głowicą,żyletki Dorco Titan i jest idealnie.
Jeszcze przed każdym goleniem 1-2 minuty mycia zarostu mydłem Dove w kostce.
  • Odpowiedz
Jeszcze co do tego Philipsa to uważajcie na podróbki końcówek-ostrzy bo trudno rozróżnić i szybko są tępe, zwykle to te tańsze.

@xiv7: na znanym portalu aukcyjnym jest tak duża szansa na podróbki, że stwierdziłem, że nie będę się bawił z pośrednikami i kupuje bezpośrednio u chińczyka. Dużo szybciej sie tępią, ale cena rekompensuje tą niedogodność( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@xiv7: od dawien dawna używam maszynek na żyletki. Polecam firmę Muhle. Mam model R89 - nie do z-------a - kupiłem za 100zł i pewnie starczy mi do końca życia. Przy nowej żyletce zdarza mi się czasem zaciąć ale ten model jest akurat agresywniejszy. Można kupić też takie z łagodniejszym profilem.
  • Odpowiedz
@xiv7: jakieś 3 lata temu kupiłem maszynkę z trzema kółkami Xiaomi. Jak masz wrażenie, że wyrywa włosy, to są dwie opcje:
1. noże są tępe
2. masz za długie futro

Takiej maszynki trzeba używać codziennie.
  • Odpowiedz
@xiv7: Mam tego OneBlade'a, ale ZAWSZE muszę poprawiać zwykłą ręczną maszynką (najczęsciej biorę jednorazówkę). Kupuję oryginalne ostrza z oficjalnych sklepów i mimo że ładnie ścina to nie jest to idealna robota i często mi zostają gdzieniegdzie włosy. Wygląda to okropnie, jakbym miał nie dokończyć jednorazówką.
Na sucho działa, ale jakoś mi podrażnia/wysusza skórę, więc zawsze robię trochę z pianką.
  • Odpowiedz