Wpis z mikrobloga

Czego używacie do golenia twarzy? U mnie kiedyś były jednorazówki ale potrafią skubane podrażniać, więc od jakichś 2 lat jest taki Philips elektryczny i na sucho 0 podrażnień. Najlepszy wynalazek zaraz za szczoteczkami sonicznymi. Wiem że są jeszcze takie maszynki elektryczne z nożami w kształcie trzech kółek ale tamte znowu miałem wrażenie że rwały włosy.
#niebieskiepaski #golenie #pytanie #dziendobry
xiv7 - Czego używacie do golenia twarzy? U mnie kiedyś były jednorazówki ale potrafią...

źródło: images

Pobierz

Czym golisz twarz?

• Jednorazówka 22.2% (545)
  • Z wymiennymi ostrzami 17.8% (435)
  • Elektryczna "3 kółka" 9.9% (242)
  • Elektryczna jak na zdjęciu Philips 50.1% (1228)

Oddanych głosów: 2450

• 120
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xiv7: ja kupuję takie Gillette z wymiennymi ostrzami, ale jakość jest losowa.

@K-S- wyleczyłem się z tych z wymiennymi ostrzami - w sumie ni cholery nie widzę jakichkolwiek zalet, jest drogo i upierdliwie ()
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 4
@enron: no ten Philips na gładko bez końcówek goli, może nie aż tak jak żyletka ale może tak jak 6-12h po żyletce
  • Odpowiedz
@enron: Zależy gdzie się kupi ostrza. Czasem trafiają mi się takie naprawdę konkretne a czasem są takie gówniane co po jednym goleniu się tempiom.
  • Odpowiedz
@xiv7: one blade, ale albo philips pogorszył jakość produktu albo zarost zrobił mi się mocniejszy. Kiedyś główkę wymieniałem co 2msc, teraz co 3 tyg
  • Odpowiedz
@xiv7: Ten Philips to najzwyklejsze gowno…do zarostu dla 15 latka może i się nadaje ale dla normalnego faceta nie daje radę. Kupiłem ten szajs po namowie paru osób, że niby super i bardzo żałuję zakupu
  • Odpowiedz
Maszynką z wymiennymi żyletkami. Tylko każde golenie to nowa żyletka

@LuckyDice: nie trzeba wymieniać żyletek, trzeba je bardzo dobrze wysuszyc i trzymać w suchym (poza łazienką). Tępią się od wilgoci.
  • Odpowiedz
@xiv7: do gładkości używam brauna, ogólnie to mam brodę więc przycinam ją trymerem philipsa, pamiętam jak w dniu ślubu (2014:D) postanowiłem że sie ogole normalną jednorazówką, cały sie pochlastałem, kosmetyczka musiała mnie szpachlować, tragedia
  • Odpowiedz