Wpis z mikrobloga

Czego używacie do golenia twarzy? U mnie kiedyś były jednorazówki ale potrafią skubane podrażniać, więc od jakichś 2 lat jest taki Philips elektryczny i na sucho 0 podrażnień. Najlepszy wynalazek zaraz za szczoteczkami sonicznymi. Wiem że są jeszcze takie maszynki elektryczne z nożami w kształcie trzech kółek ale tamte znowu miałem wrażenie że rwały włosy.
#niebieskiepaski #golenie #pytanie #dziendobry
xiv7 - Czego używacie do golenia twarzy? U mnie kiedyś były jednorazówki ale potrafią...

źródło: images

Pobierz

Czym golisz twarz?

• Jednorazówka 22.2% (545)
  • Z wymiennymi ostrzami 17.8% (435)
  • Elektryczna "3 kółka" 9.9% (242)
  • Elektryczna jak na zdjęciu Philips 50.1% (1228)

Oddanych głosów: 2450

• 120
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 1
Jeszcze co do tego Philipsa to uważajcie na podróbki końcówek-ostrzy bo trudno rozróżnić i szybko są tępe, zwykle to te tańsze.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@komuch92: ogoli wszystko, chociaż dużo długich włosy polecam maszynką do włosów a tą już takie standardowe jak mała broda
  • Odpowiedz
@xiv7: akurat szczotka soniczna to kiepskie porównanie, bo wiele osób myśli, że działa jak elektryczna i nie trzeba wykonywać ruchów jak zwyczajną, przez co mają zwykle więcej osadu na zębach (zwłaszcza tylnych) niż po użyciu elektrycznej. Info od dwóch niezależnych dentystów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Philips elektryczny i na sucho 0 podrażnień

@xiv7: kupiłem to coś, jest tak słabe że nie dałem rady się ogolić, podobnie jak wszystkie elektryczne które testowałem, mam więc maszynkę do golenia pach i w dalszym ciągu korzystam ze zwykłej na żyletki, a jak zapomnę się zaopatrzyć w ostrza to zostaje brzytwa
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@Kanshcisknwkzkshdiwu661892: wydaje mi się że żyletka do zera = lekkie uszkadzanie skóry i bakterie mają raj żeby się dostać głębiej stąd podrażnienia dlatego taka elektryczna do prawie gładka (mała różnica) jest spoko na sucho
  • Odpowiedz
@xiv7 a ten philips potrafi na gładko zgolić? Ja używam jednorazówek wilkinsona, bo wystarczy namoczyć twarz i ten pasek poślizgowy działa idealnie - przestałem używać pianek/żeli do golenia.
Te philipsy z trzema kółkami nigdy mi nie podchodziły, zawsze lepiej wypadały siateczkowe Brauna. Choć najlepsze były siateczkowe Panasonica, ale już są nie do dostania.
  • Odpowiedz