Wpis z mikrobloga

@mariecziek dolara miesięcznie za samo trzymanie tego na serwerze. I albo reklamy dla oglądającego albo ten co wysłał musi płacić za każde wyświetlenie. Dolar miesięcznie za jeden film nie zwróci im za transfer.
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze: Ale ja nie mówię, że mają zrezygnować z innych źródeł zarabiania. Po prostu - chcesz dodać video - płać. Nadal można będzie zarabiać z wyświetlanych reklam - po prostu ograniczy to ilość dodawanych treści, koniec z duplikatami, koniec z przejmowaniem kont i dodawania materiałów zachęcających inwestowanie w kryptowaluty, kupowanie gierek itd. Na pewno odciąży to im infrastrukturę. I będzie ich stać na utrzymanie aktualnego poziomu reklam lub zmniejszenie ich
  • Odpowiedz
Ale ja nie mówię, że mają zrezygnować z innych źródeł zarabiania

nawet jeśli twórca treści nie chce reklamy, to youtube i tak ją tam wepchnie

@mariecziek: czekaj to mają zrezygnować czy jednak mogą dodawać reklamy, żeby zarobić na ten film co chcesz go obejrzeć za free?

dodawania materiałów zachęcających inwestowanie w kryptowaluty, kupowanie gierek
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek:
Ja mam YouTube Music i to dla mnie trochę abstrakcja, że musiałbym jeszcze płacić za premium więc generalnie kij im w oko i kotwica w plecy, drugi raz im płacił nie będę.
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze: Biedronka nie zmusza mnie do oglądania ich reklam. Mogę zamknąć oczy. A jak oglądam telewizję i lecą reklamy, to mogę przełączyć na inny kanał - zabronisz mi tego robić, bo okradam stację telewizyjną? Albo jak w radiu leci reklama i je wyłączę i zacznę nucić piosenkę, to okradam i stację radiową i artystę co tą piosenkę wymyślił?
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze

@mariecziek no tak bo google serwery yt i łącze ma za darmo xD wiesz dlaczego nie ma żadnej dobrej konkurencji dla yt? Bo utrzymanie takiej platformy kosztuje krocie i bez odpowiedniego biznesplanu padasz na ryj po miesiącu.

To niech padną, żadna wielka strata. Przyjdzie nowy usługodawca.
  • Odpowiedz
A jak oglądam telewizję i lecą reklamy, to mogę przełączyć na inny kanał - zabronisz mi tego robić, bo okradam stację telewizyjną?

@mariecziek: tylko płacisz też za tv abonament.

Albo jak w radiu leci reklama i je wyłączę i zacznę nucić piosenkę, to okradam i stację radiową i artystę co tą piosenkę
  • Odpowiedz