Wpis z mikrobloga

@uj_do_upy

@0caffe: p--------e polactwo co wierzy że coś im się należy za darmo xD w sklepie też kradniesz z półki? Przecież to też są wielkie korporacje

Ale nikt tu o okradaniu chyba nie mówi, jedynie o blokowaniu reklam i nie kupowaniu dobrowolnego abonamentu.
  • Odpowiedz
To niech padną, żadna wielka strata. Przyjdzie nowy usługodawca.

@Krupier: i będzie robił dokładnie to samo. Padnie. I kolejny już się nie pojawi bo stwierdzi, że bez sensu ładować setki milionów dolarów w biznes, który się nie zwraca.
  • Odpowiedz
jak cię zaczną denerwować reklamy biedronki to też tam zaczniesz kraść?

@WhiskeyIHaze: Nie, bo nie mam takiej mocy by mi to "uszło na sucho". W przypadku YT mam.

p--------e polactwo co wierzy że coś im się należy za darmo xD

@uj_do_upy: Świat tak nie działa, ma ten kto wygra a nie ten, komu "się należy". Wielkie korporacje w USA istnieją min. dzięki temu, że USA właśnie potrafi sobie
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze: Po pierwsze nie płacę abonamentu, bo u mnie w kraju nie ma takiego czegoś (chodzi o telewizje dostępne publicznie). W Polsce zresztą też masz TVP co jest opłacane z podatków i chyba Polsat, co jest dostępny bez żadnych abonamentów, więc możesz go oglądać bez płacenia i przełączać na TVP w trakcie reklam.

Użwam AdNauseam, co "klika" we wszystkie reklamy w tle, więc reklamodawca zlicza sobie kliknięcia w reklamy, a
  • Odpowiedz
przecież ja nie oglądam reklam na yt :P ale ty płać, żebym ja nie musiał.

@Andrzej_Buzdygan: ja płacę bo 30 zł miesięcznie to jak splunąć za to co oferują. A ty się tam ciesz, że masz 30pln więcej i starczy na paczkę szlugów i 4 paka xd
  • Odpowiedz
ciekawe wartości musisz wyznawać.

@WhiskeyIHaze: No właśnie takie, by minimalizować zadawanie cierpienia. Nie widzę tu powodów do wstydu.
Kiedy ja sobie coś ściągam to nikomu krzywdy nie robię, zaś koszty pokrywają osoby dumnie płacące głównie po to, by później próbować się nieudolnie wywyższać na wykopie :)
  • Odpowiedz
@0caffe: A ja bym powiedział, że czasami takie modyfikacje są nawet lepsze niż fabryczne rozwiązania. Zrobiłem chpituning w aucie i nie dość, że jest szybsze to zużywa mniej paliwa i sam silnik też może się wolnej zużywa, bo chętniej nabiera prędkość przy niższych obrotach (nie trzeba go na jakieś wysokie obroty kręcić). Tunerzy lepiej to ustawią niż fabryka.
  • Odpowiedz
dumnie płacące głównie po to, by później próbować się nieudolnie wywyższać na wykopie :)

@TrzyZnaki: myślę, że większość ludzi płacących za premium na yt nie przebywa na wykopie. Tutaj sami programiści 15k+ co plusują każde rozdajo albo patrzą jak tutaj wydębić kilka darmowych kaw od allegro.
Wiesz czego najbardziej brakuje osobą z hajsem? czasu bo wszystko inne idzie kupić. Więc po co mam się pieprzyć z jakimiś adblokerami na kompie,
  • Odpowiedz