Wpis z mikrobloga

@mariecziek no tak bo google serwery yt i łącze ma za darmo xD wiesz dlaczego nie ma żadnej dobrej konkurencji dla yt? Bo utrzymanie takiej platformy kosztuje krocie i bez odpowiedniego biznesplanu padasz na ryj po miesiącu.
  • Odpowiedz
ja nie robię tego, żeby mieć spokojne sumienie, tylko żeby wygodnie oglądać YT.

@Mruvek: ale też nie każdy potrzebuje... sporo ludzi to mówi o tv, smartfonach itd.
Ja youtube oglądam tylko na komputerze i też zdarzy się że w danym dniu wyświetlę sobie tylko stronę subskrypcji bo nic nie ma, i niczego nie obejrzę i tyle. To jest wszystko gdzie oglądam i korzystam z youtuba. na telefonie aby czasami sekcję
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze: Niech usuną filmiki, których nikt nie ogląda, to będą mieli wiecej wolnego miejsca na serwerach. Większość video co tam jest - jest bezużyteczna. Niepotrzebnie tylko zajmują miejsce. Niech wprowadzą opłatę po 1USD miesiecznie za każde video dodane na platformę, to znacznie mniej bezużytecznej treści będzie tam się pojawiało. Bedą tylko poważni twórcy dodawać swoje treści. No ale wtedy szekle nie będą się zgadzać.

Nie ma konkurencji dla YT, bo
  • Odpowiedz
@mariecziek $1 miesięcznie za wideo? To chyba takie, którego nikt nie obejrzy a za każdego viewsa będziesz płacić osobno. I wtedy 90% twórców zniknie z tej platformy i jeśli nie pojawi się nowa to stracisz do tego wszystkiego dostęp. Oni i tak dopiero niedawno zaczęli na tym zarabiać bo wcześniej tylko dokładali do biznesu.
Stało się monopolista bo oferuje najlepsze warunki. Gdyby pojawiło się coś lepszego to by ich zmieli z
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze: Daleczego nie? Myślisz, że poważni twórcy, duże kanały co mają miliony subskrybentów nie płaciłyby dolara miesięcznie? Przecież zarabiają na tym górę kasy. Są całodobowymi youtuberami. Po prostu wycięłoby materiały słabej jakośći, bo jak ktoś miałby płacić za dodawanie, to nic by nie dodawał. Wystarczy zobaczyć kartę na czasie, zeby zrozumieć ile bezużytecznego gówna jest codziennie dodawane na youtube.
No ale kapitalizm tak działa - cyferki mają rosnąć, żeby zarząd
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: ja korzystam z YT Premium i jestem zadowolony, bo na TV i telefonie mam spokój z reklamami i działa, jak trzeba, a do tych wszystkich apek typu revanced czy smarttube w życiu bym się nie zalogował swoim kontem Google, a przecież o to chodzi by oglądać, to co się subskrybuje i to, co algorytm przypisze do danego konta. Uczyć teraz go co mnie interesuje na niezalogowanym użytkowniku mi się
  • Odpowiedz
@jednorazowka: czasem jest problem, bo niektóre strony każą sobie wyłączyć adbloka albo przez adblocka nie wyświetli się poprawnie okienko RODO i strona się zatnie. Dla mnie to 3 kliknięcia, żeby wyłączyć na danej stronie, ale żona poprosiła mnie, żebym jej wyłączył adbloka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz