Wpis z mikrobloga

myślę, że większość ludzi płacących za premium na yt nie przebywa na wykopie.

@WhiskeyIHaze: To była aluzja do tego jak ten wątek się rozgrzał :D

Argument z czasem oczywiście ma sens - jeśli ktoś zarabia więcej to jego czas jest wart więcej więc dla niego korzystniejsze jest poświęcenie pieniędzy niż czasu.
  • Odpowiedz
no ciekawe czy tak to idealnie działa, zwłaszcza z reklamami w filmach na yt a nie zwykłymi banerami.

Poza tym szybkie spojrzenie na ich stronę i oni to robią, żeby popsuć biznes reklamodawca więc tak średni bym powiedział, że każdy zadowolony.

@WhiskeyIHaze: No ciekawe, że reklamodawca chce mnie śledzić i profilować za darmo. To też ciekawe - masz sobie internat z limitem danych taki LTE i na wyświetlanie reklam na
  • Odpowiedz
@TrzyZnaki dlatego też śmieszy mnie argument 'po co płacić za coś co można ukraść, co za frajery'.
Wiesz, że np. w centrum Londynu musieli ustanowić specjalnie prawo bo bogaci sobie parkowali na zakazach i woleli zapłacić 100 funtów mandatu zamiast iść 10 minut piechota? Teraz za takie parkowanie konfiskuja ci samochód xD
  • Odpowiedz
@mariecziek jakie za darmo? On płaci za ciebie koszty jakie ponosi yt. Dlatego wydaje ci się, że to darmowa platforma. Bo produktem jesteś ty.
A to zobacz, że to działa w dwie strony. Oni też tracą transfer na wysłanie tego do ciebie.
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze: Jak dla mnie, to mogą stać się płatni jak Netflix czy Disney+. Będę wpłacał kasę konkretnemu twórcy za treści które tworzy i oglądał na patronajtach, pobierał na dysk twardy czy robił co mi się z tym podoba.
Aktualnie Google i wszystko co jest z tym powiązane, to jedna wielka platforma reklamowa. Kiedyś dało się żyć bez ablocka i korzystać z gmail, youtube i innych usług (chodzi mi o lata
  • Odpowiedz
Na revanced jest wbudowany sponsorblock, przywrócone dislike i wiele innych udogodnień. Tak jakby ktoś miał jeszcze wątpliwość czy warto okraść wielkie google na te kilka złoty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: nie ma to jak być dzbanem i im płacić, a potem zdziwienie "kurła ale jak to otwarcie okna na subskrypcję, kiedyś było za darmo" pluję na was bo psujecie rynek pozwalając na wszystko miliarderom
  • Odpowiedz
@0caffe: panie kolego, istnieje coś takiego jak przeglądarka Brave z wbudowanym adblockiem, na telefonie też w tle działa, polecam.
  • Odpowiedz