Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Szukam jakies porady, wskazowki. Chodzilem na terapie ale nie pomoglo. W zyciu mam wszystko czego chce oprocz znajomych. Mam traumatyczne doswiadczenia z ludzmi i ciezko mi pomijac wady, klamstwa, manipulacje, obgadywanie ludzi, przez co mam problem w nawiazywaniu dluzszych relacji. Jestem introwertykiem wiec lubie samotnosc ale bez przesady. Z terapeuta ustalilismy ze ogromna satysfakcje sprawia mi poznawanie nowych osob(glownie tinder) i probowalismy przelozyc to na inne dziedziny zycia. Chodzilem na rozne grupy sportowe i nie mam problemu zlapac kontaktu i nawiazac nowe znajomosci ALE. Jakos po kilku tygodniach zawsze jestem zmeczony tymi ludzmi. Opowiadaja o swoim zyciu prywatnym, o problemach, o dzieciach, dziewczyny mysla ze je podrywam(wywalone ego) i odpuszczam. Albo w druga strone, poznaje spoko osobe ale mnie zlewa pod pretekstem wyjazdow, zony, dzieci, psa itd.
Mialem dwojke dobrych znajomych ale musialem ograniczyc z nimi kontakt do zera, bo nonstop narzekali i nie mialem juz sil sluchac ciaglego jeczenia. Nie wiem co dalej robic w wieku 30lat zeby poznac spoko ludzi z zajawkami. Tam gdzie chodzilem to kazdy przychodzil potrenowac, a nie szukac znajomych lub jak wyzej-glowa pekala mi od gadania o rozterkach.
W sumie innej drogi chyba nie ma-albo dalej chodzic w takie miejsca i szukac albo wyjazd za granice? Zdaje sobie sprawe, ze to ze mna jest problem, bo nie akceptuje ludzi ktorzy probuja zrobic ze mna gabke emocjonalna, badz nawalaja na innych... Ludzie tak funkcjonuja.
#samotnosc #depresja #zwiazki #tinder #relacje #znajomi

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim może tak być że narzekanie to mocno Polską przypadłość. A czego na terapii szukałeś że nie znalazłeś? Psychoterapia leczy traumy, zaburzenia osobowości czy pomaga w pewności siebie. Jeśli jesteś straumatyzowana osobą przez ludzi a mimo to zacząłeś chodzić na różne grupy i wychodzić do ludzi to chyba duża zmiana. Może Przemyśl czy nie jesteś w spektrum autyzmu bo wtedy po diagnozie można pójść na coś w stylu TUS (trening umiejętności
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Hej oczekujesz 2 sprzecznych rzeczy. Posiadania znajomych oraz tego że Ty się z nimi kontaktujesz na swoich zasadach a gdy oni czegoś od Ciebie oczekują to masz im to za złe. Jeśli nie chcesz komuś poświęcać czasu ponieważ Ciebie to męczy to po co się w to pchasz? Odzyskaj większą stabilność i nie pchaj się w relacje które służą temu żebyś podbudował swoje dobre samopoczucie. Dobre samopoczucie nie może wynikać
  • Odpowiedz
mam wszystko czego chce oprocz znajomych

po kilku tygodniach zawsze jestem zmeczony tymi ludzmi

poznaje spoko osobe ale mnie zlewa pod pretekstem

i nie mialem juz sil sluchac

@mirko_anonim: ja, ja, ja, JA, ja,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a wiesz że na pewno potrzebujesz tych znajomych? Ja będąc introwertykiem też tak kiedyś myślałem i tryhardowałem żeby kogoś poznać.. i jak już kogoś poznałem to tak jak u ciebie, zaczynała mnie męczyć dana osoba i się wycofywałem. Pewnie to też kwestia nadawania na wspólnych falach ale to jest dobre w latach szkolnych beztroskich. Później znaleźć taką "bratnią duszę" graniczy z cudem.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @gorobei ale glupoty gadasz...

@De_Fault tez to zrozumialem w wieku 25lat i zyje sie dobrze, lubie byc sam tak jak pisalem. Szukam takich ludzi zeby porobic cos od czasu do czasu razem. Wyskoczyc na rower, do kina. Nic wielkiego. Nie szukam przyjaciol. Niestety ale ludzie ktorych poznalem albo sie spowiadali ze swojego zycia np o dzieciach xD i mialem dosc albo mnie zlewali wiec nie
  • Odpowiedz
@gorobei: @mirko_anonim Gorobei właśnie mówi prawdę. Sam mam problemem z narcyzmem, elementami narcystycznymi (klasycznym narcyzem raczej nie jestem, mam za dużo ludzkich cech i potrafię na siebie donieść do rózowej lub innych, jeśli ich to dotyczy. nie mam też problemu z kupowaniem i dawaniem drogich prezentów) i zdziwsz się, na ile to rzeczy wpływa. Mam też podobne problemy z komunikacją i emocjami. To nie zniknie nigdy na stałe, wymaga
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @MajorKusiol a ja ci mowie ze gowno prawda. Terapeuta wykluczyl narcyzm. Ja raczej w druga strone, zawsze jestem, organizuje, pomagam i ludzie tego nie szanuja, odpisuja polslowkami wiec zrywam kontakt. Po co mi znajomosci gdzie musze kogos namawiac zeby ze mna poszedl na rower? Po co mi znajomosci gdzie ktos odpisuje mi polslowkami? Widze ze bez sensu byl ten post, bo wykopki jak zwykle sa spierdoksami
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @MajorKusiol typowy wykopek strikes back again xd Chlopie, myslisz ze poznajac ludzi w ten sposob sie do nich odzywam? Zejdz na ziemie... Zawszd jade ludzi po jakies krzywej akcji, nigdy przed. Przykladowo zapisalem sie na grupe rowerowa i dwoch typkow smialo sie z jakiegos typa, a jak do nich podjechal to udawali kumpli, potem znowu go je*ali. Efekt? Nie chce z takimi szmaciarzami miec do czynienia...
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tak. na pewno. i normalni ludzie tacy jak ty wypowiadają się w taki sam sposób na takie tematy. Może się mylę z diagnozą, w sumie wisi mi to, jesteśmy tylko na stronie ze śmiesznymi obrazkami, ale masz problem.
  • Odpowiedz