Aktywne Wpisy

Soothsayer +52
Kiedy ostatnio mieliście na c--j ja żyję moment?

MonazoPL +54
Bonżur przyjaciele!
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜
źródło: santander 1060
Pobierz

Chciałbym się oświadczyć mojej dziewczynie, ale poważnie martwię się o kasę. Ja zarabiam dobrze w korpoświecie, ale ona, well, słabo. Nie wchodząc w szczegóły jej wykształcenie nie gwarantuje wysokich zarobków. Boję się, że przy założeniu rodziny będę musiał dokładać i zwiększy się na mnie presja. Łapię się na tym, że zazdroszczę mojemu znajomemu dziewczyny lekarki, która dobrze zarabia i będzie jeszcze więcej - razem mogą dużo mimo, że on zarabia gorzej ode mnie. Kocham moją dziewczynę, ale mam wrażenie, że czysto finansowo to będzie dla mnie kulą u nogi, a nie popychać mnie do przodu. Ona sama by chciała więcej zarabiać, idzie w tym roku na studia podyplomowe, ale jestem wobec tego sceptyczny - mam wrażenie, że musiałaby wywrócić swoje życie do góry nogami, zupełnie się przebranżowić, by zmienić swoją sytuację finansową. Co robić? Mam wrażenie, że żeby z nią pójść o krok dalej, to muszę zaakceptować fakt, że kokosów zarabiać to ona nigdy nie będzie. Nie jest to najważniejsze, ale jednak dość istotne.
#zwiazki #finanse #rozowepaski #niebieskiepaski
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Albo jak jest wyględna to załóż jej onlyfans
Te życiowe schematy i kasa, kasa, kasa.
Nie wiem, ale dla mnie najważniejsze jest być razem, a nie rozkminiać z kim się bardziej "opłaca". Zaczynam utwierdzać się w przekonaniu, że zaczyna brakować czysto-ludzkich związków, a przybywa tych "zasadowych" - bo trzeba kogoś mieć, byle żyło się fajnie i full exclusive.
Rada dla anonima: jeśli jest normalna i zdrowa na
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
Rozumiem w pełni i myślisz rozsądnie natomiast zobacz, że skoro ona zarabia mniej i może nie oczekuje od Ciebie żebyś został milionerem i fundował jej wakacje, które pokaże na insta to może warto rozdzielić te dwie rzeczy?
Życie od kariery zawodowej/biznesu?
Jeśli masz kogoś kto Cię wspiera, na kogo możesz liczyć choć może nigdy nie będzie rekinem
Czy to księżniczka która chce dzielić się obowiązkami po równo, ale kosztami
poza tym zachodzi tu typowy mechanizm zieleńszej trawy u sąsiada: nie bierzesz pod uwagę ze kobieta z bardzo mocnym parciem na karierę to też słaby deal. zapytaj się tego kolegi ile czasu jego kobieta spędza w pracy, zapytaj ile ma przez to
#logikarozowychpaskow
małżeństwo może być transakcyjne, nie ma w tym nic złego, tak to działa właściwie, sama miłość to debilizm na dłuższą metę
Po tym zdaniu każdy kto ma mózg powinien skończyć czytać.
@mirko_anonim: dla ciebie pieniądze są najważniejsze jak widać. Szukaj lekarki.