Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chciałbym się oświadczyć mojej dziewczynie, ale poważnie martwię się o kasę. Ja zarabiam dobrze w korpoświecie, ale ona, well, słabo. Nie wchodząc w szczegóły jej wykształcenie nie gwarantuje wysokich zarobków. Boję się, że przy założeniu rodziny będę musiał dokładać i zwiększy się na mnie presja. Łapię się na tym, że zazdroszczę mojemu znajomemu dziewczyny lekarki, która dobrze zarabia i będzie jeszcze więcej - razem mogą dużo mimo, że on zarabia gorzej ode mnie. Kocham moją dziewczynę, ale mam wrażenie, że czysto finansowo to będzie dla mnie kulą u nogi, a nie popychać mnie do przodu. Ona sama by chciała więcej zarabiać, idzie w tym roku na studia podyplomowe, ale jestem wobec tego sceptyczny - mam wrażenie, że musiałaby wywrócić swoje życie do góry nogami, zupełnie się przebranżowić, by zmienić swoją sytuację finansową. Co robić? Mam wrażenie, że żeby z nią pójść o krok dalej, to muszę zaakceptować fakt, że kokosów zarabiać to ona nigdy nie będzie. Nie jest to najważniejsze, ale jednak dość istotne.

#zwiazki #finanse #rozowepaski #niebieskiepaski

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@najwyzszymaszt: ważniejsze czy miała predyspozycje czy nie - ja na przykład nie mam zbytnio zdolności i sam ciężko muszę 2x ciężej jak inni, żeby ten sam cel osiągnąć a jak ktoś ma zdolności i olewa to najlepiej też olać taką osobę.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim nie no k---a mega słabo. Z jednej strony mówisz, że ją kochasz z drugiej zastanawiasz sie co dalej bo ona nigdy nie będzie zarabiać dobrze. Przykro mi ale z tego jasno wynika ze ważniejszy jest dla ciebie hajs i spokój z nim związany niż ona sama. Nie marnuj jej życia jak masz ją oskarżać o to że ma gorszy status materialny. Od zawsze zarabiam dwukrotnie więcej od mojej żony a
  • Odpowiedz
@mirko_anonim czyli nie kochasz, albo jesteś jakimś odklejeńcem z wypranym mózgiem. Pieniądze absolutnie nie powinny być kryterium przy wiązaniu się z kimkolwiek. Z opisu wynika, że to nie jest karyna, która jest z Tobą dlatego, że dobrze zarabiasz. Odwróć sytuację i zastanów się, co ona zrobiłaby na Twoim miejscu, a najlepiej po prostu daj dziewczynie spokój, im szybciej tym lepiej.

Tak sobie myślę, jakie ludzie muszą mieć przykre przeżycia, że w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jak nie ma potencjału na rozwój i nie chce sie rozwijać oraz wspólnie budować przyszłości to nie ma raczej sensu.

Tutaj wiele kobiet pisze o tym, ze kasa nie jest ważna - ale taki casus cirkawy - każda tez pragnie bezpieczeństwa i stabilności, a to trudno mieć gdy na koncie pustki. Wiec nie bezpośrednio kasa jest ważna tylko potencjał jej zarabiania.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tak się zastanawiam, czy takie wpisy są jakoś monetyzowane, czy to luźna twórczość? A jeśli z tego jest jakaś kasa, to ile się zarabia na takich wpisach?
  • Odpowiedz