Aktywne Wpisy

balticporter +14
Ja pitolę.
Człowiek rozmawia sobie normalnie z mamą i nagle pada, czy nie myśleliśmy ( ja z żoną) żeby podawać naszej córce (noworodek, 2,5 tygodnia) wody osłodzonej poza tym, że jest karmiona piersią. Ja na to, że nie słyszeliśmy by była taka potrzeba i ogólnie wszędzie piszą, że się tak nie robi. No to piłeczka odbita, że kiedy się dawało, żeby dziecko lepiej nawodnić, bo mleko to mleko, a woda to woda.
Człowiek rozmawia sobie normalnie z mamą i nagle pada, czy nie myśleliśmy ( ja z żoną) żeby podawać naszej córce (noworodek, 2,5 tygodnia) wody osłodzonej poza tym, że jest karmiona piersią. Ja na to, że nie słyszeliśmy by była taka potrzeba i ogólnie wszędzie piszą, że się tak nie robi. No to piłeczka odbita, że kiedy się dawało, żeby dziecko lepiej nawodnić, bo mleko to mleko, a woda to woda.

heremorie +127
#mecz
Ja czuję że żyje w jakimś matrixie.
My od lat gramy taką chujnie że to się w palę nie mieści. Nas klepie Mołdawia k---a. I nie dlatego że „nie ma już słabych drużyn w Europie”. Klepie nas bo nie potrafimy dwóch podań wymienić, nie biegamy, stoimy. I tak od lat. I tu powinny być od lat puste stadiony na tych meczach repry, powinno lecieć „j---ć PZPN”, powinna być beka
Ja czuję że żyje w jakimś matrixie.
My od lat gramy taką chujnie że to się w palę nie mieści. Nas klepie Mołdawia k---a. I nie dlatego że „nie ma już słabych drużyn w Europie”. Klepie nas bo nie potrafimy dwóch podań wymienić, nie biegamy, stoimy. I tak od lat. I tu powinny być od lat puste stadiony na tych meczach repry, powinno lecieć „j---ć PZPN”, powinna być beka

Normalna praca typu lekarz - tracisz pracę?
- wysyłasz pare CV albo nawet nie, odzywasz się do innych szpitali, kilka dni później masz robotę za 30k+ PLN
Nienormalny zawód typu CRUDiarz - tracisz pracę?
- mimo CV z 6 latami stażu, 3 różnymi firmami, masą projektów w różnych cloudach, kubernetesach, studia typu AGH, certy z clouda i orchestracji, polecenia, poręczenia - i tak musisz jak żebrak wysyłać setki CV na bulldogu, justjoin, pracuj, linkedinie by po 100 CV dostać 1 zaproszenie na rozmowe xD
Przez następne 6 miesięcy zakuwać kilkaset HARDów z leetcode, poświęcić ze 100h na wykucie wielu teorii związanych z system design, jakieś frameworki typu spring to masz znać praktycznie wszystkie bebechy, tak samo javowe garbage collectory, JVM, algorytmy
A i tak nie ma gwarancji że cię przyjmą bo rzucisz stawkę 24 000 netto b2b a ktoś minimalne lepszy rzuci 20 000zł netto b2b i dostaje tą robotę xD
@nad__czlowiek: no tak, bo lekarze to się nie uczą
#okukistka60k XD tak bylo.
nature is healing, niedługo takie g---o jak programista w ogóle nie będzie istniało.
Cóż za dzień, zapytacie?
Dziś jest ostatni dzień, w którym wszystkie naiwne, wprowadzone w błąd matfizy cieszące się latem i oczekujące na rychły początek studiów informatycznych mogą jeszcze naprawić ten błąd i aplikować na lekarski na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Bydgoszczy.
Jeżeli
źródło: Screenshot 2024-08-22 at 17.06.55
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@TheDziobaker: no na pewno tego potrzebuje w pracy. Są różne typy programistów. Jedni znają dobrze wiedzę akademicką inni świetnie odnajdują się przy złożonych frameworkach a inni doskonale się komunikują i są pracowici.
Pytanie z p---y na stanowisko gdzie pewnie nie pisze nawet za dużo kodu.
@Reretos: przecież masz na stronie izb lekarskich średnie pensje nawet z podziałem na slechalizacje XD no i to nie są kwoty nawet 20k XD