Aktywne Wpisy

KNU-RZY-SKO +63
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

vieniasn +12
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Normalna praca typu lekarz - tracisz pracę?
- wysyłasz pare CV albo nawet nie, odzywasz się do innych szpitali, kilka dni później masz robotę za 30k+ PLN
Nienormalny zawód typu CRUDiarz - tracisz pracę?
- mimo CV z 6 latami stażu, 3 różnymi firmami, masą projektów w różnych cloudach, kubernetesach, studia typu AGH, certy z clouda i orchestracji, polecenia, poręczenia - i tak musisz jak żebrak wysyłać setki CV na bulldogu, justjoin, pracuj, linkedinie by po 100 CV dostać 1 zaproszenie na rozmowe xD
Przez następne 6 miesięcy zakuwać kilkaset HARDów z leetcode, poświęcić ze 100h na wykucie wielu teorii związanych z system design, jakieś frameworki typu spring to masz znać praktycznie wszystkie bebechy, tak samo javowe garbage collectory, JVM, algorytmy
A i tak nie ma gwarancji że cię przyjmą bo rzucisz stawkę 24 000 netto b2b a ktoś minimalne lepszy rzuci 20 000zł netto b2b i dostaje tą robotę xD
Xd jak ja kocham takie wpisy o zarobkach gdzie nie ma tych danych co piszecie w rzeczywistości. Nagle lekarze według was 80 k koszą a jak mają lenia to 30k też się znajdzie... Błagam
Sorry, ale porównywanie w ogóle lekarzy, gdzie toczy się gra o ludzkie życie, a programistów, gdzie gra się toczy o nerwy scrum mastera, jest śmieszne.
Podejrzewam, że gdybym poszedł do innej klasy w liceum, to też zostałbym lekarzem, a tak poświęciłem sporo lat swojego życia, bo już od 12 roku programuję. Przeczytałem kupę książek, chodziłem do topowej w Polsce
@Stgx: z ciekawości, jakie miasto i nurt?
Znaczącym szczegółem (tak myślę) może być to, że jest to terapeutka uzależnień + jest świetna w tym co robi