Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Szykuje się drugi Sebastian M? Ten gość od lat testuje fury i nierzadko jeździ ponad 300km/h w ramach "próby autostradowej" przykład w załączonym filmie,fakt faktem wszytko odbywa się legalnie w Niemczech ale mimo wszystko uważam że takie kanały jak ten i tak szybką jazdę gdziekolwiek powinno się piętnować!
A co wy wykopki uważacie?
Mam nadzieję że nie ma tu podwójnych standardów?

#wykopefekt #majtczak #motoryzacja #stopcham #polskiedrogi

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Popierasz taką jazdę?

• Tak 58.0% (1151)
  • Pomimo legalności, zdecydowanie nie! 42.0% (834)

Oddanych głosów: 1985

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Szykuje się drugi Sebastian M? Ten gość od la...
  • 240
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim dokładnie,
od lat testuje fury i lata nimi po 300plus i nic się nie dzieje.
Większe zagrożenie to Ibiza na łysych oponach i wywalonym zawieszeniu która przy hamowaniu 100- 120kmph na S się rozbiła sama niż rs6 latająca 300 kmph
  • Odpowiedz
najwidoczniej ludzie ustalający zasady poruszania się po autostradach w Niemczech to nie komusze przygłupi i doszli do wnisoku, że można i jest to na tyle bezpieczne, że nie trzeba tego ograniczać.

@Notes: a może ludzie ustalający predkość na autostratach w niemczech nie pomyśleli o tym, że jakieś dzbany będą chciały jeździć po nich 300km/h? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Generalnie takich odcinków jest tam niewiele i widok
  • Odpowiedz
@mlodir: jest też ryzyko że ja albo kierowca przede mną zejdzie w czasie jazdy na zawał, albo komuś odpadnie koło, albo meteoryt spadnie. Chłopie, poluźnij sobie kapelusz i zostań w domu, bo wychodzenie z domu jest niebezpieczne.

Poza tym, mam świadomość że Polacy mogą jeździć po niemieckich autostradach, a co ciekawsze, mam też świadomość, że po przekroczeniu dowolnej granicy, naszym polskim ułanom spada poziom fantazji, w jajach przestaje uciskać i
  • Odpowiedz
: Twojej starej się zawiesza mózg jak widzi co wysrala na świat.

@piotrlionel: Uwielbiam ten paniczne próby ataku w celu obrony swojej własnej miernotowości xD

niespodziewane zajechanie drogi, niespodziewana zmiana pasa, wystrzał opony i przykładów można mnożyć.

Jeśli ciebie zaskakują takie rzeczy to lepiej oddaj prawko zanim kogoś
  • Odpowiedz
300kmh bezpieczna jazda?! XD typie jechałeś kiedyś tyle? Jakbyś jechał to byś wiedział, że to nigdy nie jest bezpieczne i nie wynika to z umiejętności, ale czasu na reakcje.

@markus666: Typie ty przy 90km/h potrafisz się zabić, więc nie pyskuj do osób mądrzejszych i lepszy od ciebie xD
  • Odpowiedz
czasem oglądam jego kanał i z tego co zauważyłem to robi to w miarę z głową, zawsze jak widzi że coś się dzieje przed nim (większy ruch, wyprzedzanie, warunki atmosferyczne itp) to odpuszcza próbę. Nie ciśnie na pałę „bo w Niemczech może” ;)

@img99x: Trafne spostrzeżenie normalnej osoby,

Miernoty drogowe jak @markus666 czy @piotrlionel oczywiście mają zaciecie mózgu i tego nie widzą xD
  • Odpowiedz
nielegalny wyścig uliczny, pod co podpada robienie pomiarów prędkości

@lycaon_pictus: Ty na pewno z jakiegoś szpitala nie uciekłeś xD Czy tylko twój mózg się zawiesił jak typowej miernocie drogowej? ;)
  • Odpowiedz
@piotrow śmieszne może nie, ale strasznie mnie irytują ludzie na autostradach ci co jeżdżą jak wariaci to jedno, ale jest druga grupa:

1. Pas rozbiegowy - muszę włączyć się na samym jego początku, nie mogę jechać do końca i się rozpędzić. I tak wjeżdża z prędkością 40-70 km/h nieważne czy ktoś jedzie czy nie.

2. Wyprzedzam, ktoś jedzie za mną, a co mnie to moja prędkość 90-100 pozwala mi zajechać mu drogę i
  • Odpowiedz
Dobrze ze jest tag majtczak, obyscie wszyscy to tak tagowali, dzieki czemu mozna zablokowac i nie czytac wysrywów debili z gwozdziem w mozgu, ktorzy probuja forsowac swoją agendę. "MOZE I ROBI TO LEGALNIE I MOWI CALY CZAS O BEZPIECZENSTWIE, I NIE ZACHĘCA DO JAZDY TAK PO POLSKICH DROGACH, MOWI ZE JAK JEST DUZY RUCH, SLABE WARUNKI TO NIE POWINNO SIE TAK JEZDZIC, ALE NIE POWINIEN BO JA TAK MOWIE A POZA TYM
  • Odpowiedz
jest też ekipa, która dba o to żeby absolutnie na żadnym odcinku niemieckiej autostrady nie pojawił się żaden przedmiot mogący przeciąć oponę? Jest jednak różnica pomiędzy problemem technicznym przy 140km/h, a 300km/h

@mlodir: Taki niby mądry ale jednak nie. Zdajesz sobie sprawę, że pęknięcie opony niskoprofilowej nawet przy dużej prędkości nie powoduje, że nagle auto odlatuje w las? Fizyki ty się uczyłeś w szkole? xD

właśnie dlatego wprowadza się te limity,
  • Odpowiedz
@farbowanylisek: Super fota, jechał 113 na autostradzie w polsce, pirat drogowy, majtczak, hołowczyc, co z tego ze to prawie 30 poniżej dopuszczalnej predkosci, pewnie wypatrywał gdzie tam jakas rodzina z dziecmi, zeby w nich wjechac wedlug ciebie xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie łamie prawa, nie robi żadnych ryzykownych wyczynów, wybiera niezatłoczone fragmenty i czasy jazdy. Co do nagrywania i mówienia do widzów, to kierowcy rozmawiają też ze swoimi pasażerami, więc tu też zagrożenia nie widzę.
  • Odpowiedz
@cwlmod: czyli jesteś miernotą drogową? Ciebie chyba też zaskoczyło, że gość pojechał prosto, chociaż myślałeś, że skręci w prawo.
  • Odpowiedz
@mlodir: jest też ryzyko że ja albo kierowca przede mną zejdzie w czasie jazdy na zawał, albo komuś odpadnie koło, albo meteoryt spadnie. Chłopie, poluźnij sobie kapelusz i zostań w domu, bo wychodzenie z domu jest niebezpieczne.

@piotrow: no w końcu zaczynasz myśleć. Właśnie z tych wszystkich powodów i z wielu innych, z-----------e (pomimo że w Niemczech legalne) jest idiotyzmem. Mniejsza prędkość = większe szanse na reakcję.
  • Odpowiedz
Ta szybka i bezpieczna jazda będzie tylko na zamkniętym torze nigdy na drodze publicznej ze względu na innych uczestników ruchu i niespodziewane zajechanie drogi, niespodziewana zmiana pasa, wystrzał opony i przykładów można mnożyć.

@piotrlionel: Zapraszam na Nurburgring na jazdy turystyczne xD
  • Odpowiedz
Więc p-------------e się do typa, że jedzie nowym, bezpiecznym samochodem, który jest przystosowany do jazdy z dużymi prędkościami, po drodze która też jest do tego przystosowana i do tego taka jazda jest tam legalna, jest niczym innym jak pieniactwem.

@piotrow: To nie jest pieniactwo, to jest debilizm. Ludzie są idiotami i nie piszą brednie jakoby ktoś jadący w dobrych warunkach na prostym odcinku autostrady i praktycznie bez ruchu, robi jakieś
  • Odpowiedz
No i jeszcze bezgraniczne zaufanie do z-----------y, że dbają o swoje gruzy. W F1 bolidy są przez cały czas monitorowane i jeśli dzieje się z nimi coś złego to pada magiczne "retire the car" i kierowca potulnie zjeżdża.

@mlodir: Buahaha porównujesz pojazdy jadące praktycznie na technicznych możliwościach inżynierii, które osiągają po 5g przeciążenia do jazdy 300km/h na pustej i prostej autostradzie xD

Może mi jeszcze powiedz, że twoje plastikowe zabawki
  • Odpowiedz