Aktywne Wpisy

PachneImbirem +83
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

arasxdd +326
Chciałem się zapisać na turniej szachowy w Śremie.
Wpisowe: osoby - 60zł, kobiety - 55zł. Czy to ta słynna pozytywna dyskryminacja? ¯\(ツ)/¯
#szachy #pozytywnadyskryminacja #dyskryminacjamezczyzn #pieklokobiet #patologia
Wpisowe: osoby - 60zł, kobiety - 55zł. Czy to ta słynna pozytywna dyskryminacja? ¯\(ツ)/¯
#szachy #pozytywnadyskryminacja #dyskryminacjamezczyzn #pieklokobiet #patologia
źródło: Zrzut ekranu 2026-03-18 121141
Pobierz

Co najlepiej zrobić w aktualnych okolicznościach, mając około 650k PLN na znalezienie sobie własnego lokum (i pracując zdalnie)?
- Szukać miejsca w Polsce czy w innym państwie UE?
- Wynajmować czy kupować? A może - zważywszy na dynamiki na rynku - najpierw wynajmować, a potem kupować (lub na odwrót)?
- Jeśli kupować, to małe mieszkanie?
- A może da się w tej cenie zawalczyć o mały domek 70 mkw (bez pozwolenia?) z ogródkiem ~5 arów?
- A może kawalerka + tani ROD + przyczepa kempingowa do przesiadywania tam i podróżowania po #europa?
- Brać kredyt na 100-200k PLN dla dodatkowego metrażu/zmieszczenia się w cenie? (Wolałbym nie, a kredyt 0% nie będzie mnie dotyczyć)
#nieruchomosc #nieruchomosci #budownictwo #mieszkanie #mieszkania #dom #domy #domki #kredyt #kredyty #inwestycje #inwestowanie #finanse
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: 043128
Pobierz@RaKu0: Ja dużą kasę ściągam z ciągłej pracy w delegacjach po całym świecie i w efekcie też długo nie wiedziałem kim jestem, gdzie chcę mieszkać i co nawet lubię robić w wolnym czasie bo ciągle byłem w robocie, w
@RaKu0: No ale co to za problem? Ja często pytam mireczkow o różne rzeczy, bo w tym morzu idiotów pływa całkiem sporo ludzi którzy faktycznie mają merytoryczną odpowiedź i nowy punkt widzenia.
No i wolę zapytać w internecie niż w prawdziwym
najlepiej kup cos co moglbys wynajmowac (najlepiej turystom caly rok).
Wlozysz kase, ale potem bedziesz mial z tego zyski, kiedy stwierdzisz ze wyjezdzasz.
Bo jak utopisz 650k w cos co cie uwiaze do ziemi to bedziesz wiecznie niezadowolony + brak profitu