Wpis z mikrobloga

Czemu ludzie uważają, że mając 30 lat powinno ich wszystko boleć, nie mieć siły i w ogóle, że są starzy? Przecież większość ludzi mając 30 lat dopiero życie zaczyna można powiedzieć bo są po studiach i zazwyczaj w tym wieku dopiero ma się jakieś normalne życie zawodowe.

Nie znałam żadnej osoby po 30 która by się jakoś różniła mocno od 25 latka. Może po prostu tych narzekających tak to narzekanie postarza

#przemyslenia #gownowpis
  • 164
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czemu ludzie uważają, że mając 30 lat powinno ich wszystko boleć, nie mieć siły i w ogóle, że są starzy?

@ZenujacaDoomerka: chyba u ciebie
moi znajomi p----------a na silke w tym wieku, lataja po gorach, na rowerze robia po 150km dziennie itd. Mam nawet kilku ktorzy startuja w polmaratonach i maratonach regularnie.
  • Odpowiedz
ja w pierwszej pracy miałem w 2007 1000 zł netto na umowę zlecenie za 44h w tygodniu

@smk666: rozumiem że się chwalisz (zresztą masz czym) bo wtedy to były bardzo dobre pieniądze jak za właściwie 1/4 etatu
  • Odpowiedz
rozumiem że się chwalisz (zresztą masz czym) bo wtedy to były bardzo dobre pieniądze jak za właściwie 1/4 etatu

@Bumelante:
44h w tygodniu to było jak już 110% etatu (5 dni po 8h + 4h w sobotę) a nie 1/4 Panie kolego. Nie musieliśmy pracować 24/7 aby wyrobić normę (7 dób to 168 godzin).
  • Odpowiedz
@ZenujacaDoomerka też mnie to w-----a, narzekanie na jakieś problemy, tak jakby byli skrajnymi debilami, brzuch Ci urosl po 30? Nie wiesz dlaczego? To niemozliwe i zwyczajnie okłamujesz sam siebie. Bolą cię plecy? A jak z dietą i ćwiczeniami? Aha.. w ogóle, narzekanie na wiek mając 40 lat, jak widzisz jak narzeka 30 latek gdzie meritum narzekania jest samo stwierdzenie wieku już budzi pożałowanie. Ludzie generalnie lubią p-------ć dla samego p---------a, p------e
  • Odpowiedz
@ZenujacaDoomerka: Też uważam że zaczynając 30 lat się odżyło i inaczej się patrzy na to wszystko i jest lepiej niż powiedzmy między 22-28 lat, ale dane mówią ze powyżej 38 lat będzie coraz gorzej i zmęczenie organizmu ^^
  • Odpowiedz
@ZenujacaDoomerka: pokolenie 30 Latków dało się nabrać na pierd3lenie boomerow o tym jak to praca w kołchozach da im możliwość zdobycia stażu w korpo XDDD przypominam że do 2018 była jeszcze ch3jnia z pracą i nie brali każdego magistra na Klepacza excela. Stąd masz masę ludzi co przerobili 10 lat w g---o pracach fizycznych gdzie masz ciężki wyniszczający fizycznie zapierd9l. Ci ludzie są już po prostu zniszczeni fizycznie i psychicznie.
  • Odpowiedz
Ludzie nie dbają o siebie. Np. słynny ból w plecach. A spytaj się takiego czy kiedykolwiek ćwiczył mięśnie pleców to pikachu face

@onepnch: ja wręcz odwrotnie coś tam zawsze się ruszałem. Ale głupia gleba na rowerze po 30. skończyła się zerwanym mięśniem skośnym brzucha a 10-15 lat wcześniej po takim upadku to tylko byłbym zły na podarte ciuchy.
  • Odpowiedz
@ZenujacaDoomerka ja myślałam że to głupie memy ale mi po 30tce siadł metabolizm i cyklicznie mam problem z kolanem. Także trochę w tym prawdy nawet jak się dba o siebie. Ja ogólnie jestem zepsuta zdrowotnie od zawsze więc 30tka tylko uwydatniła mi te problemy mocniej.

Może fizycznie u mnie gorzej to mentalnie serio czuję się lepiej niż mając 20, bo ta niezależność finansowa i jakieś zaskórniaki czy bycie kimś ważniejszym w
  • Odpowiedz
@ZenujacaDoomerka: A czego się spodziewasz po ludziach którzy wegetują całe życie, ich jedyny ruch to spacer po supermarkecie, a główny sposób na spędzanie wolnego czasu to czteropak/winko, cziperki i netflix?
Mam 33 lata i jestem w nieporównywalnie lepszej formie fizycznej i psychicznej niż jak miałem 25 lat, no ale to trzeba ruszyć dupsko i coś zrobić ze swoim życiem.
  • Odpowiedz
@ZenujacaDoomerka: To nie tak że po 30 umieramy ale tracimy "nieśmiertelność" sporo rzeczy które kiedyś uchodziły na sucho teraz zaczynają boleć na drugi dzień :D Przesadzenie z alkoholem boli bardziej, przesadzenie na siłowni kiedyś można było rozchodzić dzisiaj musze iść do fizjo, 3h snu dziennie przez tydzień kiedyś spoko dzisiaj czuję się jak zombie. Ale od kiedy zmieniłem robotę i teraz mam w otoczeniu sporo osób -10lat to mam dziwne
  • Odpowiedz
@Wild_Rebel: Mam 37 i mam tak samo jak Ty, fakt kiedy miałem 13 kilo za dużo, siedziałem na dupsku, to też mnie nic nie bolało :D
A moja dziewczyna lat 30 od stycznia, non top kurła, a to boli a tamto boli, a tego nie da się a tamtego nie da się. Kurła, z tego co widzę, to po pierwsze życiowa postawa do życia, a drugie to ruszanie się, nie
  • Odpowiedz