Wpis z mikrobloga

Czemu ludzie uważają, że mając 30 lat powinno ich wszystko boleć, nie mieć siły i w ogóle, że są starzy? Przecież większość ludzi mając 30 lat dopiero życie zaczyna można powiedzieć bo są po studiach i zazwyczaj w tym wieku dopiero ma się jakieś normalne życie zawodowe.

Nie znałam żadnej osoby po 30 która by się jakoś różniła mocno od 25 latka. Może po prostu tych narzekających tak to narzekanie postarza

#przemyslenia #gownowpis
  • 164
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZenujacaDoomerka mam 34 prawie i mnie boli wszystko, ale ja się nie oszczędzałam przez ostatnie 10 lat. Najbardziej to mnie wykończyła praca w takim jednym miejscu, nabawiłam się cieśni nadgarstka i problemów z kręgosłupem i biodrem. Jak zaczyna boleć, to co raz mniej chcesz być aktywnym człowiekiem i co raz trudniej się zmotywować. Dopóki się ruszam jest okej, ale jak przesiedzę na kanapie 2 dni, to się potem czuje jakby ktoś
  • Odpowiedz
Czemu ludzie uważają, że mając 30 lat powinno ich wszystko boleć, nie mieć siły i w ogóle

@ZenujacaDoomerka: nie uważają tak, tylko mają już ponad 30 lat i wszystko ich boli. Ja również mam tak. Teraz przynajmniej już wiem dlaczego sportowcy (piłkarze) prawie zawsze kończą karierę w wieku 30-40 lat.
  • Odpowiedz
@ZenujacaDoomerka: bo Polacy to mentalne dziady. W Hiszpanii czy Włoszech traktują 30 lat jak 20. To wciąż młodość. A w Polsce? Każdy robi z siebie starego dziada i udaje, że go coś boli, bo jest leniwy.
  • Odpowiedz
@ZenujacaDoomerka: raczej beczka z memikow niż faktycznie jakoś ból, ale sam zdrowszy czułem się w wieku 20 lat. Jako aktywny sportowiec po prostu nabawiłem się w ciągu tych 10 lat kontuzji, które gdzieś tam się odbijają, byłem aktywniejszy latając po uniwerku, nie jeździłem tyle samochodem, nie bylem 8h przykuty do biurka w pracy (staram się robić jakieś przerwy na rozruch, ale zwyczajnie podczas pracy często się jest skoncentrowanym i czas
  • Odpowiedz
@onepnch

A spytaj się takiego czy kiedykolwiek ćwiczył mięśnie pleców to pikachu face

Polecasz jakieś ćwiczenia? Bo na bicka to łatwo i jest pierdyliard tutoriali w internecie. A na plecy jakieś trudne i mało kto pokazuje. Jak się kogoś pytam to kończy się tak: "pływanie". No na pewno będę w środku dnia wstawał od komputera i szedł na basen.
  • Odpowiedz
@ZenujacaDoomerka: Mieliśmy kiedyś z kumplem taką rozkminę i chyba rzeczywiście 30tka to jest po prostu taki moment, że zaczyna wychodzić jaki się tryb życia prowadzi. Wcześniej młode ciało na więcej pozwala, ale potem zaczyna wychodzić brak ruchu, wypite piwsko, nie dbanie o plecy itp.
  • Odpowiedz
Czemu ludzie uważają, że mając 30 lat powinno ich wszystko boleć, nie mieć siły i w ogóle, że są starzy?

@ZenujacaDoomerka: Właściwie plecy mnie bolały jeszcze i przed 30 ale po pojawieniu się większego ruchu i siłowni wszystko mi zniknęło. Człowiek czym starszy tym najczęściej po prostu się mniej rusza i jest bardziej uzależniony od samochodu. Dorzuć do tego jeszcze fatalną dietę oraz słaby sen i mamy odpowiedź na Twoje
  • Odpowiedz
Czemu ludzie uważają, że mając 30 lat powinno ich wszystko boleć, nie mieć siły i w ogóle, że są starzy?

@ZenujacaDoomerka: Bo "tak musi być" łatwiej zaakceptować niż to że się przez lata zaniedbywało swoje ciało i umysł i się ogarnąć. A kultura ćwiczenia dla zdrowia weszła u nas jak wszystko z opóźnieniem i sporo ludzi aktywnych w necie i tworzących treści ma te problemy. Też myślałem kiedyś że "bolą
  • Odpowiedz
@ZenujacaDoomerka: jak ktoś lubi to niech go boli, miałem po 30stce problem z plecami spory, ale na własne życzenie, ogarnąłem, poza tym chill, nawet lepiej się czuję niż 15 lat temu, w ciągu 1,5 roku machnąłem jeszcze 2 dzieci xD
  • Odpowiedz