Wpis z mikrobloga

Czemu ludzie uważają, że mając 30 lat powinno ich wszystko boleć, nie mieć siły i w ogóle, że są starzy? Przecież większość ludzi mając 30 lat dopiero życie zaczyna można powiedzieć bo są po studiach i zazwyczaj w tym wieku dopiero ma się jakieś normalne życie zawodowe.

Nie znałam żadnej osoby po 30 która by się jakoś różniła mocno od 25 latka. Może po prostu tych narzekających tak to narzekanie postarza

#przemyslenia #gownowpis
  • 164
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZenujacaDoomerka: bóle zależą w dużej mierze od tego, jak kto o siebie dba.
Ale dość uniwersalnym faktem jest to, że w pewnym wielu człowiek zaczyna się np. gorzej regenerować, np. gorzej znosząc nieprzespane noce.
Wśród swoich znajomych (przedział 30-40+) zauważam, że większość prędzej czy później zaczyna się wkręcać w jakiś sposób dbania o siebie- uprawiają więcej sportu, wcześniej się kładą spać, zaczynają jnteresować się odżywianiem, ograniczają alko, rzucają fajki etc.
  • Odpowiedz
@ZenujacaDoomerka: mam 31 lat, w życiu nie miałem tak doskonałej formy i samopoczucia jak teraz. Moje ciało wygląda absolutnie najlepiej na przestrzeni całego mojego życia. Jedyne co się zmieniło to że musze dbać o regeneracje i to tyle. Ludzie się całe życie nie ruszają
Stawiają samochód zaraz obok wejścia do biedry czy lidla zamiast normlanie jak człowiek dalej i zrobić wiecej kroków. Wolą ruchome schody, windy. I tyle,
Sport to
  • Odpowiedz