Aktywne Wpisy

MrMas +31
Moja koleżanka z pracy ma dziecko. Super, gratulacje — ale serio, nie każdy ma obowiązek się tym ekscytować. Ja dzieci nie lubię, bo mnie zwyczajnie wkurzają. Ale ona jakby wzięła sobie za życiową misję pokazanie mi, że ‘bobaski są słodkie’, co chwilę wciskając mi zdjęcia i mówiąc ‘no zobacz jakie cudne’. A mnie w środku skręca. Dla niej to całe życie, spoko — ale ja nie zamierzam zostać samotną matką przed trzydziestką
Niby minęło jakieś półtora roku od mojego rozstania z ostatnią poebuską, ale nie znaczy to, że dziwne akcje mam za sobą.
Te półtora roku temu, gdy już ewidentnie się między nami psuło, to ona była tą, która zrobiła pierwszy krok. Mianowicie oznajmiła mi, że nie wydaje jej się żeby to miało sens, że powinniśmy ograniczyć kontakt, ja na to zapytałem "i co dalej" (w sensie z nami), ona na to się obraziła, że
Te półtora roku temu, gdy już ewidentnie się między nami psuło, to ona była tą, która zrobiła pierwszy krok. Mianowicie oznajmiła mi, że nie wydaje jej się żeby to miało sens, że powinniśmy ograniczyć kontakt, ja na to zapytałem "i co dalej" (w sensie z nami), ona na to się obraziła, że
źródło: temp_file4531146067996222059
Pobierzjest dość duża grupa ludzi która wierzy w spisek przemysłu oponiarskiego i używają zimowych jako całorocznych
są całe wykłady w internecie na ten temat i badania że wcale się nie zużywają szybko i że tak trzeba żyć
mozesz sie spodziewac gorszego hamowania
ja jeździłem jedno lato na zimowych przed sprzedażą auta i przy normalnej jeździe nie widziałem innej różnicy niż pisk na rondach ale jak wjechałem na "tor" to już się udało odczuć że jest gorzej jednak
nie że przepaść ale gorzej
https://youtube.com/playlist?list=PL0pnNCiKEzWbRl0ThvmZwDvpsfYvSLilQ
masz tutaj 7 części łącznie kilka godzin chłopa co postanowił to sprawdzić
możesz same komentarze czytać
nik nie mowi ze roznica bedzie gigantyczna, ale jednak bedzie. im lepsza zimowka na snieg, tym gorsza na asfalt. po prostu duza liczba lameli na twardej powierzchni nie pomaga. gdyby bylo inaczej to opony w f1 i motorsporcie na asfalt nie byly slickami tylko mialy by lamele jak zimowki
źródło: New Obraz — mapa bitowa
Pobierzwady zimowych latem:
- głośne (szum i piszczenie w zakrętach, nawet przy minimalnej prędkości)
- szybsze zużycie
- bieżnik się uszkadza/odkształca i szybciej zużywa. Jak Ci się wyząbkują ranty, to mimo dużej ilości "mięsa" opona będzie