Aktywne Wpisy

BornToDie69 +9
Przekonajcie mnie, że kupno Range Rovera Discovery Sport to zły pomysł. Marzy mi się Stelvio - za drogie. Hyundai Tucson - trochę nudny. A chcę SUVa dla rodziny z dwóją dzieci.
Nawet nigdy za dużo o tych samochodach opinii nie słyszałem. Niby marka premium (co jest wadą ofc) ale części widzę jakoś tragicznie drogie nie są. #motoryzacja
Nawet nigdy za dużo o tych samochodach opinii nie słyszałem. Niby marka premium (co jest wadą ofc) ale części widzę jakoś tragicznie drogie nie są. #motoryzacja
źródło: Land-Rover-Discovery-Sport-2016_033fr
Pobierz
Zoriuszka +102
Prawda jest taka że kataster powinien być nie od 3, ale od 2 mieszkania. Kogoś kogo stać na 2 mieszkania stać również na podatek od tego 2.
Jeżeli dostał je w spadku od tej mitycznej babci i nie chce płacić podatku - może go sprzedać napędzając podaż.Jeżeli chce kupić mieszkanie dla dziecka - może je przepisać na dziecko, albo płacić podatek skoro go stać na kupno mieszkania dzieciakowi.
Co więcej, powinien być progresywny
Jeżeli dostał je w spadku od tej mitycznej babci i nie chce płacić podatku - może go sprzedać napędzając podaż.Jeżeli chce kupić mieszkanie dla dziecka - może je przepisać na dziecko, albo płacić podatek skoro go stać na kupno mieszkania dzieciakowi.
Co więcej, powinien być progresywny

No i doszedłem ostatnio do wniosku, że nie będę w pracy ani minuty dłużej. Siedzę sobie w poradni, jest 14.34 i mówię do wchodzącego pacjenta, że "Proszę Pana ale ja skończyłem swoją pracę, jest 14.35 i właśnie ją skończyłem". Ubrałem się i wyszedłem xD
Widok ludzi którzy czekali kilka msc. na konsultację bezcenny. Zaczęli krzyczeć, że to bezczelność, bo czekają tutaj od rana.
Sry ale ja mam płacone za 7h i 35 minut i nie będę robił za darmo w czynie społecznym.
Szanuje swój prywatny czas, umówiony byłem do kina. Odbiłem kartę na wyjściu ze szpitala i do widzenia.
Niech sobie piszą skargi.
#praca #szpital #zdrowie #leczenie #lekarze #praca #pracbaza #korpo
Mam nadzieję, że Twój nick to tylko taki wymyślony i nie masz
Ale rozumiem i popieram.
Trzymaj się.
@gracilis: dlatego uważam, że NFZ powinien funkcjonować zupełnie inaczej, składki na NFZ powinny być odkładane na jakimś koncie każdego pacjenta, oczywiście nie byłyby to pieniądze którymi ktoś może dowolnie dysponować, tylko środki przeznaczone na usługi w ramach NFZ. Masz
@Festiwal_Panczy: To nie jest czas na przerwę, w tych 7h 35 min jest też przerwa ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zgodnie z prawem pracownicy medyczni pracują 7h 35 min dziennie, zamiast 8h.
@Czostek303: tak, ale nie zwalnia mnie to z konieczności płacenia za coś z czego nie korzystam i tak muszę płacić na NFZ. Natomiast ten mój (a w zasadzie nie mój bo podobnie to działa np. w Singapurze) pomysł sprawiłby, że mogę korzystać z tego co wypracowałem + ewentualnie dopłacić, a nie jak do
@gracilis: jak najbardziej nikt nie powinien oczekiwać od Ciebie pracy w czynie społecznym, ale robisz to w stylu skończonego chama, który napawa się tym, że ludzie są oburzeni "hehe, ale piękny ból d--y mają".
Podejrzewam że nawet w gabinecie bije od ciebie przerośnięte ego i pogarda
@benetti: 75 koła brutto na kontrakcie, to już robi się 50 parę netto A ile miał godzin przepracowanych? Ile dyżurów? Ludzie widzą tylko pensję a nie widzą ile godzin dany lekarz zasuwa, a
źródło: comment_TEH6anifkGlUys0euSOGIJggUQ7R4mVU
Pobierz@voot: A uczyli cię w szkole czym jest solidarność społeczna czy powszechność sytemu zdrowia? Osoby niepracujące jak np. dzieci też nic nie wpłacają do systemu, ale nikt nie proponuje, aby dzieci biedniejsze były wypychane na koniec kolejki.
Dalej: nie przyszło ci
@spinor: nie no spoko, a co jak pacjent dostanie błędną diagnozę, bo zamiast przewidzianych 10 minut (co i tak jest śmiesznym czasem) na pacjenta dyrektorstwo wymusza 5 minut na pacjenta, i nawet lekarz nie zdąży się dobrze zapoznać z kartą choroby.
@voot: wydaje mi się, że to już nadużycie było. Pewnie jakby podrążyć więcej to mogłaby za to mieć konsekwencje.