Aktywne Wpisy

S_T_A_L_K_E_R_ +275

elo_kebab +6
Jak się czujecie z tym, że u nas w 99% robi się OUTSOURCING I CRUDY. Nie masz szans na ciekawe wyzwania inzynieryjne. U nas nie ma R&D w programowaniu. Musisz celować w jakieś AI/ML stanowiska albo cybersecurity, całkowicie inna działka niż: web-dev, dev, devOps, testy, cloud architect itd.
W devie ciągle tylko klepanie - @RestController, @autowired, @Trasanctional, RESTy, CRUDy, Kafki, Redisy, Elasticsearche. S3 i Lambdy. Kubernetesy. Robota
W devie ciągle tylko klepanie - @RestController, @autowired, @Trasanctional, RESTy, CRUDy, Kafki, Redisy, Elasticsearche. S3 i Lambdy. Kubernetesy. Robota

No i doszedłem ostatnio do wniosku, że nie będę w pracy ani minuty dłużej. Siedzę sobie w poradni, jest 14.34 i mówię do wchodzącego pacjenta, że "Proszę Pana ale ja skończyłem swoją pracę, jest 14.35 i właśnie ją skończyłem". Ubrałem się i wyszedłem xD
Widok ludzi którzy czekali kilka msc. na konsultację bezcenny. Zaczęli krzyczeć, że to bezczelność, bo czekają tutaj od rana.
Sry ale ja mam płacone za 7h i 35 minut i nie będę robił za darmo w czynie społecznym.
Szanuje swój prywatny czas, umówiony byłem do kina. Odbiłem kartę na wyjściu ze szpitala i do widzenia.
Niech sobie piszą skargi.
#praca #szpital #zdrowie #leczenie #lekarze #praca #pracbaza #korpo
@gracilis: XDDDD
Czasami jak jest późno to operacje też się nie odbywają.
Nie mój problem.
@gracilis: Nigdy się z tym nie spotkałem.
A swoją drogą: jakbyś był motorniczym tramwaju i skończyłby Ci się umówiony czas pracy w połowie trasy, to wysiadłbyś z tramwaju i zostawił na środku drogi z pasażerami?
Czasami musisz się skonfrontować z przełożonym że p------o go z danym terminem. A jak przełożony jest s---------y to zmieniasz prace - tak przynajmniej zachowują się dorośli ludzie a nie obciążają tym osoby trzecie gdzie od tego badania może zależeć ich zdrowie i życie
@gracilis: Pracujesz jako Technik elektroradiolog czy recepcjonista?
@Pan_Szeryf: Opieka zdrowotna a nie służba zdrowia. Słowa służba zdrowia wymyślili komuniści w PRL.
Może jesteś nad wyraz z-----y i nie traktujesz tego jako twój problem ale jest to min. mój problem że mamy tak nie kompetentną służbę zdrowia za którą płacimy.
Czyli jak całe to Państwo odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku.