Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dostałem ofertę pracy w programowaniu za ponad 16k b2b (bedzie to moja pierwsza praca w #)
Pracuje aktualnie na uczelni na kierunku nie zwiazanym z programowaniem i zarabiam 8k brutto.
Uczylem sie programowac do doktoratu, poniewaz moja praca wykorzystywala troche takiej wiedzy.
Prace przyjalem ale nie potrafie sie pogodzic z mysla ze porzucam uczelnie.
Wybijcie mi to z glowy, bo od kilku dni mam panike ze popelniam blad zycia - ze powinienem jednak zostac na uczelni, ze uczelnia to przyszlosc itd...
Z drugiej strony widze te zwolnienia w it i troche sie tego boje. Z uczelni to mnie nikt nie zwolni do 70 roku zycia jak sie bede pokazywal na zajeciach ze studentami...

#programista15k (prawie) #pracait #pracawit #pracbaza #praca #zarobki #kariera #uczelnia #akademia #doktorat

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim kwestia czy lubisz pieniądze czy nie. 16k na b2b to niska stawka(chociaż bardzo dobra na start) i jesli AI nas kompletnie nie wywali z rynku to z czasem spokojnie mozesz sobie to przemnozyc x2 a przy odrobinie szczescia x3. Na uczelni raczej nie ma szans do tego dobic, a z 8k brutto to tam chyba nic już nie zostaje netto
  • Odpowiedz