Wpis z mikrobloga

Ta co chciała dziecka to nie odeszła bo było za dobrze. Więc nie wszystkie odchodzą bo jest dobrze. Myślę,że są takie osoby co jak nie ma kłótni to one się źle czują. Mój ojciec taki jest, u niego w domu zawsze się kłócili, ale on potrzebuje kłótni z kimś żeby rozładować własne emocje, więc to nie do końca to samo. No ale o to mi chodzi,że jak w domu rodzinnym były jakieś
  • Odpowiedz
Zastanawiam się czy przepisem na dobry związek nie jest... czasami kłócenie się i jakieś negatywne emocje. Czytałem ostatnio o tym w książce psychologia miłości dr. Wojciszke.

@mirko_anonim: to poczytaj jeszcze o rozwiązywaniu konfliktów. Nie chodzi o kłótnie typu rzucanie talerzami i ciche dni, tylko o to, jak sobie radzicie z sytuacjami konfliktowymi - a taką jest każda potencjalna różnica w zdaniu na jakiś temat. Jeśli nie rozmawiacie o problemie tylko
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Nie mam na tyle dużo doświadczenia żeby się konstruktywnie odnieść. Sam miałem jeden długi związek i dwa "mini-związki". Żaden się nie zakończył z braku emocji, więc nie wiem czy "kobiety lubią łobuzów" nie jest zbyt dużym uproszczeniem.

Podzielam za to twoją refleksję na temat randkowania po 30. Mam podobne oczekiwania co ty i jakoś od paru lat nie jestem w stanie nikogo znaleźć. Wydaje mi się czasami że większość ogarniętych
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to jest nic. Jak widzialem taki film co kosmici przylecieli, wsadzili Randemu Quaidowi sonde w dupe, rozdupcyli Nowy Jork a potem Will Smith dał jednemu w morde.
I tera pytanie: czy odróżnianie fikcji od rzeczywistosci to wrodzona ludzka cecha czy jednak każdego spierdoxa trzeba jej cierpliwie uczyć?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim nie chodzi o to by się kłócić (krzyczeć, obrażać się, robić wyrzuty) tylko konflikty i różnice zdań siadać i rozwiązywać a nie ulegać temu co druga osoba może chciec i się poświęcać albo tematu unikać. W serialu to było raczej karykaturalne ale w prawdziwym życiu bez rozmowy o tym czego, chce, potrzebuje i co czuje nie będzie długoletniego związku lub się takowy rozpadnie „nagle” z naszej perspektywy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: czytam od lat te wysrywy na temat kobiet. Chcesz zrozumieć babę? Zacznij traktować jak dziecko. Tak. One serio chcą takiego traktowania. Ba, kto by nie chciał. Prezenty, rozrywka, frykasy, przytulasy, ubranka, ochrona, opieka, klaps jak jest niegrzeczna, tłumaczenie co robi źle, itd. 100% skuteczności. Działa zawsze. A jak trafi ci się inna, to dobrze ją przejrzyj, czy nie jest uszkodzona czasem.
  • Odpowiedz
Zastanawiam się czy przepisem na dobry związek nie jest... czasami kłócenie się i jakieś negatywne emocje

@mirko_anonim: tak, a jak działa jak się takiej plaskacza sprzeda.
Chodzi później jak piesek przy nodze.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP):

Zastanawiam się czy przepisem na dobry związek nie jest... czasami kłócenie się

Znam ludzi co się kłócili i rozstali.
Znam też takich co się nie kłócili i
  • Odpowiedz