Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Uwielbiam tę propagande deweloperską na wykopie, że TRZEBA MIEĆ MIESZKANIE W CENTRUM!!!!111 KUPUJ SZYBKO BO ZARAZ ZABRAKNIE KUPUJ SZYBKO BO POTEM BĘDZIE TYLKO DROŻEJ
Koronnym argumentem przeciw mieszkaniu w domu jednorodzinnym jest "bo daleko do centrum" xDD czyli co? daleko do centrum w rynku w mieście wojewódzkim, gdzie masz kilka kawiarni, kościół, fontannę i pizzerie dagrasso? Nagle wszystkim przeszkadzają odległości, bo nie będzie jak dojechać do opery czy kina (tak jakby codziennie chodzili). W każdej miejscowości jest teraz jakaś sieć sklepów spożywczych czy przedszkola. Transport to też cope bo przeprowadzasz sie do już istniejących osiedli poza miastem a nie do dziury w ziemi bez infrastruktury a zasada jest taka, że im więcej ludzi przyciąga dana miejscowość tym więcej atrakcji i infrastruktury użytecznej.

#nieruchomosci #kredythipoteczny #polska #mieszkanie #wynajem #kredyt #dom #kredyt2procent #ekonomia #inwestycje #mieszkaniedeweloperskie #deweloperka #warszawa #krakow #wroclaw #poznan #wies

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Uwielbiam tę propagande deweloperską na wykop...

źródło: Adamow-3-850x570

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

warto dać te 500k - 1 mln więcej, żeby Uber jechał do filharmonii 15 minut zamiast 40 min.

@NieRozumiemIronii: nie wyobrażam sobie że kogoś stać na dom, ale nie stać na porządny samochód. Bycie dorosłym bez samochodu to trochę kalectwo ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Atreyu:

nie wyobrażam sobie że kogoś stać na dom, ale nie stać na porządny samochód. Bycie dorosłym bez samochodu to trochę kalectwo ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Ah ci opętani puszkarze xd
  • Odpowiedz
Ah ci opętani puszkarze xd

@MichauDelendaEst: ostatnio jak byłem w Polsce miałem sytuacje że musiałem zawieźć moją mamę do szpitala z miasta powiatowego do wojewódzkiego. Rozumiem że ty byś wtedy czekał na ubera? Albo wiózł uberem żonę na porodówkę? Albo dziecko do szkoły zawoził uberem? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Raz w tygodniu robię duże zakupy które przewożę wygodnie w bagażniku, do lekarza czy do pracy codziennie jadę wygodnie, w cieple,
  • Odpowiedz
@Atreyu:

Nie wytłumaczę ci jak posiadanie samochodu jest ważne, bo być może jeszcze o tym sam się nie przekonałeś

Faktycznie, poczułem się teraz bardzo okaleczony przez obowiązki które ty masz a ja nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: myślę, że duże znaczenie ma to potem, jak ci sie odwidzi mieszkanie w danym miejscu. Dom na wypizdowi będzie nieporównywalnie trudniej sprzedać i będzie on zwyczajnie tani
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: schody się zaczynają kiedy musisz zasuwać codziennie do biura w centrum wojewódzkiego z miasta gminnego. Wtedy nie dość że stoisz w korkach musisz dojechać to jeszcze problem z parkowaniem jeśli biuro nie ma parkingu swojego.
  • Odpowiedz
Zwyczajnie - nie jestem szczeniakiem, wiem że auto w życiu zwyczajnie się przydaje

@Atreyu: ale widzisz różnicę między "auto się przydaje" a "brak auta to kalectwo"?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @NieRozumiemIronii: Płaku płaku bo uber będzie jechał do mnie 40 minut! tylko pytanie kiedy ty będziesz korzystał z tego ubera? Wątpie żeby dorosły człowiek kupujący własne mieszkanie/dom potrzebował ubera bo wraca kompletnie pijany w środku nocy :)

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
·
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Mieszkanie poza miastem jest spoko jak nie musisz do miasta jeździć i masz wokół wszystko co potrzeba. I jak nie planujesz dzieci żeby nie być ich szoferem a samym dzieciom nie psuć dzieciństwa na dojazdach czy bycie tzw wieśniakiem. No i jeśli planujesz mieszkać w takim domu do końca życia bo wynająć raczej nie wynajmiesz a sprzedać będzie ciężej niż mieszkanie w bloku.

Btw poza miasto się wyprowadzają
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @Qullion: ale jak to nie ma innego transportu? to czym ja codziennei dojeżdżam ze swojej wsi xDD? to nie lata 90 panie
@4mmc-enjoyer: widać że wieś to ty znasz tylko z memów. Zdziwiłbyś się ile jest składów budowlanych albo sklepów w takich miejscowościach pod miastem

• Odpowiedz