#programowanie #programista15k #programista25k #praca #polska
Moja firma zwolniła właśnie większość programistów. Policzyli kasę i wyszło że w Indiach za 1/3 ceny Polaka zrobią to samo. A jak coś zepsują to ci co zostali będą poprawiać. I teraz ci co zostali grzecznie pracują w strachu bo boją się że stracą prace a na rynku roboty nie ma XD śmieszny widok.
Moja firma zwolniła właśnie większość programistów. Policzyli kasę i wyszło że w Indiach za 1/3 ceny Polaka zrobią to samo. A jak coś zepsują to ci co zostali będą poprawiać. I teraz ci co zostali grzecznie pracują w strachu bo boją się że stracą prace a na rynku roboty nie ma XD śmieszny widok.

- Najlepsze
- Wszystkie komentarze

@Marvel7: Żebym z hindusami nie współpracował, to bym ci uwierzył.
Nie jestem w IT ale już o innych super krótkowzrocznych decyzjach się nasłuchałem, że to głowa mala
Pamiętam jak pracowaliśmy z ichniejszymi testerami przy jednym produkcie i widzimy w uj zgłoszonych błędów. Myślimy, spoko - dobrą robotę robią, produkt niestabilny.
Potem zaczęliśmy się zagłębiać w treści
@Marvel7: CEO tej firmy dostał w łeb i obudził się po 10 latach? Outsource pajetów był modny lata temu i nic dobrego z tego nie wyszło. Słaba jakość, lenistwo i cwaniactwo, problemy kulturowe i językowe.
Jeśli historia nie jest wyssana z palca to wszyscy programiści za miesiąc będą już na Linkedinie wpisani do innej firmy.
Firmy chcą płacić jak najmniej, ale chcą też mieć zrobione, chcą mieć ludzki kontakt pomiędzy szczeblami zarządzania i nie lubią być okłamywani.
Hindusi którzy są w stanie to zapewnić w większości nie zostają w Indiach i pracują nie za hinduskie
@Marvel7: Tak jest, Dopuki potrzebujesz srednio ogarnietych juniorow. Jak tylko indyjski junior nazbiera latek pracy to ucieka do lepiej platnej pracy...
@LuckyLuke_2776: też się zradykalizowałeś w poglądach? XD
Ja miałem tak, że jak zaczynałem to otwarcie, miło, w końcu to tacy sami ludzie jak my.
Pod koniec to już był etap palenia wiosek i zrzucania atomówek xD