Aktywne Wpisy

MonazoPL +265
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: santander 1560
Pobierz
Gilgamesz69 +633
#nieruchomosci kurde elegancka kawalerka. Aromat gówna roznosi się po cały mieszkaniu
#januszebiznesu #patodeweloperka
#januszebiznesu #patodeweloperka
źródło: temp_file9167383347546190162
Pobierz

Nie ma innej możliwości na polskim rynku pracy niż przebranżowić się na IT. Miasto wojewódzkie, międzynarodowe #korpo, dział finansowy, długi staż, projekty, szkolenia, nadgodziny, dużo roboty, stres i.. nie zarobię więcej niż 10-12k brutto. Biorę udział w innych rekrutacjach i niestety ale widełki podobne i nie mogą zaoferować więcej. Inni korpo-koledzy mają podobny problem.
Tymczasem w IT według justjoinit/nofluffjobs zarobki to zaczynają się ALE >10k ostro w górę. Z czego pracodawcy prześcigają się w benefitach a na wykopie i innych forach idzie przecztać, że wcale się nie przemęczają. Niestety ale IT to ziemia obiecna, bo każdej innej branży jest januszex gdzie robisz dużo za mało i mają cie w dupie.
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #pracait #it #pracbaza #korposwiat #warszawa #wroclaw #katowice #poznan #krakow
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: 8e0bhw
Pobierz─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
@mirko_anonim: Chyba netto na kontrakcie, a to i tak nie tak łatwo się dostać. Dla specjalistów wzięcie dalej jest, ale wejść w rynek już nie tak łatwo.
@Bumelante: Z mojego otoczenia:
- radca prawny - kontrakt w firmie IT jako jakiś PO traktuje jako dodatek i zabawę, bo jako radca kosi dużo lepszy hajs
- korepetycje - stawki 150-200zł/h, do tego jakieś kursy/zajęcia grupowe (z odpowiednio wyższą stawką godzinową) i idzie spokojnie 30k netto miesięcznie na działalności wyciągnąć za tłuczenie w kółko tego samego maturzystom
@mirko_anonim: Sam pracowałem w korpo niezwiązanym z IT i wiem o czym mówisz, ja miałem jeszcze gorsze stawki.
Tym zj*bom nie przetłumaczysz - oczywiście, że nie przyznają ci
@some_ONE: Ta, już widzę kolejkę maturzystów stojących po korepetycje za 200 zł, zamiast wejść na OLXa i wziąć takie za 50 zł.
Ludzie nie przychodzą, jaka choroba albo odwolują 3h przed.
Jak ktos sobie dorabia na korkach to spoko, ale jak ktos traktuje to jako biznes to slabo. Bo to wtedy firma, podatku zusy i minimum 100 zl za godzine trzeba brac i miec z 70-80h w ciagu miesiaca Ebh sensowniej zarobic
Ale przy obecnym AI czesc ludzi nie potrzebuje juz korepetycji a to tylko bedzie sie
Nie pracuję w IT, jestem młodym szczylem, w zasadzie rok temu zmieniłem pracę i trochę branżę. Byłem prawie całkowicie zielony (i
xDDD