Aktywne Wpisy

lubie-sernik +73
Właśnie w 7 eleven kupiłem mango które okazało się smażoną dynią.
Za każdym razem jak idę do sklepu to przypadkowo kupuje coś dziwnego. Ostatnio kupiłem jakieś śmierdzące kalmary w przyprawach w formie chipsów. Oczywiście były bardzo ostre.
Jeśli chodzi o jedzenie to na razie porzuciłem kuchnie tajską. Zamawiam ostatnio włoskie makarony (całkiem dobre), kuchnie indyjską i na kolację głównie jem sushi. Płacę oczywiście dużo więcej niż za lokalne jedzenie ale kto sernikowi zabroni.
Za każdym razem jak idę do sklepu to przypadkowo kupuje coś dziwnego. Ostatnio kupiłem jakieś śmierdzące kalmary w przyprawach w formie chipsów. Oczywiście były bardzo ostre.
Jeśli chodzi o jedzenie to na razie porzuciłem kuchnie tajską. Zamawiam ostatnio włoskie makarony (całkiem dobre), kuchnie indyjską i na kolację głównie jem sushi. Płacę oczywiście dużo więcej niż za lokalne jedzenie ale kto sernikowi zabroni.
źródło: 1000059937
Pobierz
kondor_20_zglos_sie +158

Obok #thewire opus magnum HBO. Wysoki próg wejścia (dopiero za drugim podejściem obejrzałem cały). Nie posiada żadnej z typowych cech kina następnych lat, które bezczelnie podsuwa wszystko pod nos, bo inaczej widz niczego by nie zrozumiał. Brak typowego podziału antagonista - protagonista przez co widz wychowany na serialowej biegunce, która nastąpiła potem, będzie zagubiony i zdegustowany. Chyba jedyny serial, który pokazuje życie rodzinne przestępcy w taki sposób.
Ta produkcja wymaga od widza, choćby samo połapanie się wśród kilkudziesięciu drugoplanowych charakterów (z których połowa ma na imię Tony) zajmuje ze 3 sezony. Ale warto, tak bardzo warto.
@Dr_Killjoy już bez przesady, z tym połapaniem się który jest synem kogo nie jest źle, a często ma to trzeciorzędne znaczenie.