Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Firmy w ogłoszeniach o pracę często piszą że "oferujemy ciekawe szkolenia, kursy i lekcje angielskiego", wskazując że to jeden z benefitów pracowniczych. Czy traktujecie takie coś jako atut, czy jako aktywności do wykonania z niechęcią i stratę czasu?

#pracbaza #praca #januszex #kolchoz #pracait #kariera #hr #korposwiat #rekrutacja #szkolenia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Jak traktujecie szkolenia i kursy oferowane przez pracodawców?

• Fajny benefit pracowniczy 44.9% (53)
  • Strata czasu 55.1% (65)

Oddanych głosów: 118

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Pamiętaj, że to co obiecują to jedno, a potem faktycznie masz co najwyżej szkolenie z BHP, może z worda. Te ogłoszenia często piszą HRówki kompletnie odklejone od życia, po pobieżnej konsultacji z kierownikiem działu
  • Odpowiedz
oferujemy ciekawe szkolenia, kursy i lekcje angielskiego

@mirko_anonim:
Potem sie okazuje:
1. lekcje angielskiego to 50% tanszy kurs na etutor, zamiast prawdziwych i DARMOWYCH lekcji z nauczycielem
2. szkolenia to szkolenia z tego jak jeszcze efektywniej pracować uzywając bardzo szczegółowych procesów/programów uzywanych tylko w
  • Odpowiedz
Brutalna rzeczywistość puka do drzwi - po co firma mialoby zasponsorować ci cokolwiek wartościowego, co zmieniłoby twoje zycie na lepsze?

@PorcelanowyLis: żeby wyszkolić sobie kadrę, przyciągnąć studentów, którzy może by poszli w innym wypadku do konkurencji. Są firmy, które sponsorują płatne kursy i egzaminy kwalifikacyjne i to bez żadnych lojalek, dają na to dodatkowe urlopy szkoleniowe i bonusy za uzyskanie uprawnień.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim u mnie w robocie mam dostęp do platformy gdzie jest ok 10k kursów około informatycznych w tym które mnie bardzo interesują jak cisco i ethical hacking. + zrobilem w niej kurs kpp o którym zawsze marzyłem i jeszcze mój dział ma budżet szkoleniowy więc za free zrobię sobie cisco ccna. Więc jak dla mnie na plus mocno
  • Odpowiedz