Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 166
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dzieci przyswajają całe mnóstwo informacji, które są bez sensu. Jeśli jakiegoś dzieciaka anatomia interesuje (a takich nie jest wcale tak mało i wszelkie szkielety / przekroje ciała są dla nich fascynujące), to będzie to dla przedszkolaka bardziej wartościowa wiedza niż znajomość uniwersum marvela czy nazw kolejnych dinozaurów.

@Anjinsan87:
Wciąż jestem zdania, że dla kilkulatka opisywanie łechtaczki, a co za tym idzie jej funkcji jest przesadą. Na to przyjdzie czas w
  • Odpowiedz
@neeet: Wyraźnie napisałam że dla 2 latków to niedobre rozwiązanie a dla starszych 5 latków już tak bo są tym zainteresowane.
Sam jesteś toksyczny bo zarzucasz ludziom to czego nie powiedzieli, może naucz się czytać ze zrozumieniem?

Zabawne że na wykopie najwięcej od toksyków wyzywają trolle i ludzie z niskim poczuciem własnej wartości, tacy co w każdym wpisie drą sie na innych i nie maja kompletnie nic innego do zaoferowania,
  • Odpowiedz
@arinkao: Dziewucho, atakujesz opkę pytaniem "czy ty się dobrze czujesz?" i uważasz, że nie jesteś toksyczna xD.
Do tego zarzucasz brak czytania ze zrozumieniem, a jak opka we wpisie określiła wiek 2-4 lata, że za wcześnie, to zignorowałaś ten fragment i się zesrałaś, aby się wybić agresywnie w komentarzu i jeszcze potwierdziłaś, że tak od 5 roku życia można by edukować, bo wcześniej może być to niezrozumiałe.
Jesteś jakaś niezrównoważona
  • Odpowiedz
  • 0
@neeet: dzięki! Oczywiście nie chodzi mi o to, zeby udawać przed dziećmi, ze tam mamy tyle co Ken i Barbie ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale uważam, że wystarczyłoby w szczegóły wchodzić w trochę późniejszym wieku.
  • Odpowiedz
  • 1
@katienca a na jakiej podstawie później?
Co jest złego w znajomości własnego ciała od najmłodszych lat?
Co jest złego w nazywaniu narządów i części ciała ich nazwami?
  • Odpowiedz
@neeet: Za to ciebie nie muszę sie pytać czy się dobrze czujesz bo widać że nie. Z toksykami nie powinnam w ogóle gadać.
A OPka została dobrze wyjaśniona przez 80% ludzi tutaj, nie tylko przeze mnie xD wiec się juz nie sraj.
  • Odpowiedz
  • 0
@katienca Co do twoich dzieci to nie ogarnia bo ich nie widać. Dziecko na tym etapie nie myśli jeszcze tak abstrakcyjnie. Nie widzi tego.
Może poznać to co jest dla niego namacalne i widoczne.

Dlatego jestem za kursami dla rodziców, zanim zdecydują się na dziecko.
  • Odpowiedz
@Nester86: większość z nas była wychowywana w normalnych polskich domach. Jest to bardzo przykre, że wychowywałeś się w takim ciemnogrodzie. W normalnych rodzinach, a takich jest większość w naszym kraju tłumaczy się, co jak działa.
  • Odpowiedz