Wpis z mikrobloga

Czy jest tutaj ktoś na tym portalu, który wytłumaczy mi jakim cudem za Tuska inflacja miałaby się zmniejszyć? Bo wiem, że nie brakuje głupców którzy wierzą w populistyczne biadolenie Tuska, oczekuję merytorycznej odpowiedzi. Od siebie dodam, że według moich wyliczeń inflacja za Tuska pójdzie jeszcze wyżej niż za rządów PIS:
* Babciowe (8mld)
* 13+, 14+ (22mld)
* Mieszkanie+ (ponad 20mld)
* Kwota wolna od podatku 60k (ponad 30mld)
* 800+ (25mld)
Czysta kalkulacja podpowiada ponad 100mld, kto za to zapłaci? Rząd nie ma swoich pieniędzy!
#konfederacja #platformaobywatelska #tusk #mentzen #polityka #koalicjaobywatelska
Propagidator - Czy jest tutaj ktoś na tym portalu, który wytłumaczy mi jakim cudem za...

źródło: obraz_2023-05-25_182214789

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Propagidator

@Logan00: Przecież to prymitywna manipulacja... Likwidacja jest traktowana jako 'koszt'?! Słucham?

Spieszę Ci to wytłumaczyć na chłopski rozum, czyli tak jak wy konfederaci lubicie.
Powiedzmy że miesięczne zarabiasz 2000zl, plus 1000zl daje ci mamusia,. Wydajesz 1500zl na mieszkanie + 1000zl na wyżywienie, a 500zl zostaje ci na przyjemności.
Tracisz pracę czyli część wpływ do twojego domowego budżetu. Z czego teraz zrezygnujesz z domu czy jedzenia? Podejmiesz nowa pracę
  • Odpowiedz
Haha, no tak szachy 8D Tuska XD, ty już wiesz, że on tak mówi specjalnie, żeby póżniej zrobić 180 stopni inaczej XDD (nie rozmieszaj mnie taką dziecinną retoryką.) Są jakieś dowody na to?

@Propagidator: @Latarenko
Oczywiście, że są dowody. Poprzednie rządy PO.
Krótka pamięć?
Czy specjalnie tak piszecie, bo jesteście pisuarami?
  • Odpowiedz
Konfederacji brakuję populistów, żeby dotrzeć do głupszych i również ich namówić. Większość Konfederatów kieruję się ideami i nie rozumieją, że ludzie nigdy na nich nie zagłosują, bo 97% pospulstwa nie docenia szczerości, ideowców tylko jest podatna na puste obietnice/populizmy/aktorstwo/demagogie/manupulacje. Tam większość posłów mówi to co myśli i dlatego ciągle Konfederacja ma takie notowania, a nie inne. Wreszcie Mentzen troszkę populistyczny typek, dorównuję tym kłamcą typu Tuski, Lewice, Pisy i jak widać od
  • Odpowiedz
Kto pierwszy wyszedl z propozycja 800+?
Tusk mowi: Sprawdzam!

I bardzo dobrze.
Nie ma dobrego wyjscia z tej sytuacji.
Albo hurr durr nie chce dac!
Albo hurr durr pompuje inflacje!
  • Odpowiedz
  • 1
Konfederacja jest mega populistyczna tylko być może trafia w twoje przekonania dlatego taka ci się nie wydaje.

@picajolo: Dlaczego manipulujesz? Co do mnie wszystko trafia? przecież pisałem do innego wykopka, że z dużo opcjami się nie zgadzam. Po prostu jestem z doświadczenia analitykiem giełdowym i pragmatykiem, więc proste, że analizuję i wybieram optymalne opcję nie kierując się emocjami/sympatią, czy innymi bzdetami jakimi kieruje się 98% polaków. Więc nie do mnie teksty,
  • Odpowiedz
BO ON TAK MUSI MOWIC A ZROBI WSZYSTKO ODWROTNIE

@Latarenko: No ostatnim razem tak było, zapowiadał 3x15 i zero z tego wyszło więc można wierzyć że jak coś obieca to nie dotrzyma XD
  • Odpowiedz
@Propagidator: a dziś w tv widziałem tylko przez chwilę screen na polsacie jakiejś ankiety dot. obietnic pisu - był tam m.in. nieobowiązkowy zus dla samozatrudnionych jako przedostatnie miejsce potrzebnych rzeczy, po tym było 800+, a przed tym były bezpłatne autostrady.
To badanie wzięte z tyłka, czy rzeczywiście pis niedawno podniósł temat tego nieobowiązkowego zusu dla samozatrudnionych?
Pamiętam z mediów 2 rozmowy kaczyńskiego z kukizem przez lata w tym temacie.
To
  • Odpowiedz
@Propagidator: Nie ufam KO i na 90% nie będę na nich głosował, możliwe że zmienię zdanie, ale musiałoby się wydarzyć coś bardzo niespodziewanego.

Z Tuskiem jest szansa, że nie będzie realizował tych programów o których mówi, albo w trakcie ich wdrażania wyjdzie, że będzie dostępny dla małej puli obywateli. Do tego odpowiednie reformy redukujące inflację, w przeszłości był raczej skłonny podejmować niepopularne decyzje.

Bardziej bałbym się tego, że będą tworzyli
  • Odpowiedz
@Propagidator

populistyczne biadolenie Tuska

Nigdy nie słyszałem, by Tusk kiedykolwiek obiecywał deflację. Chyba pomyliło Ci się to ze stwierdzeniem "poziom inflacji nie będzie tak wysoki".
  • Odpowiedz
Widzę, że nie rozumiesz. Pytam się co mnie obchodzi, że PIS wprowadza 800+?

@Propagidator:

Tusk chce 800+? Przecież to w-----e inflację w kosmos, ludzie ratujcie Polskę przed
  • Odpowiedz