Wpis z mikrobloga

@fafankulo: I wg tu piszących i tych co plusują powyżej pochwały za #!$%@? bo ktoś czepił się "w temacie maski" , powinieneś #!$%@? z banki każdej osobie która do ciebie podbiła i próbowała coś wymusić "w temacie maski" . ¯\_(ツ)_/¯
Niemożliwe że wykopki pochwalają wybiórczo. Na pewno Twoja reakcja spotkałaby się z aplauzem na wykopie.
@MlodyWilk: bardzo to dla mnie sie podoba
Ale #!$%@? mnie najmocniej jak jezyk niemiecki, w tym wypadku chyba "niemiecki" jest interpetowany przez rozne nacje czy po prostu ludzi.
Btw gadam jakos B2 po szwabsku.
Na samej Bawarii zdarzy sie przejechac przez 50 kilometrow i trafic na 5 roznych dialektow (nie akcentow, dialektow), trasa Monachium-Lipsk-Berlin-Hamburg to dla niewprawionego ucha trasa przez 4 kraje. Ale idzie sie dogadac, dopoki za czesto ludzie nie
@ZSXTC: a i dodam, ze rozmawiajac ze Slowakami z gory, ktorzy czesto zyli z Polakami jak z sasiadami niemalze, tak blisko byli granicy, to sie gada jak jeden do 0.98 z Polakiem. Z Chechami podobnie, choc odrobine trudniej. Natomiast "mieszczuchy" z glebi krajow, okej, czesto bardzo dla mnie zrozumiali, wspoagaja sie dodatkowo czasem Niemieckim czy Angielskim bysmy sie dogadali. I mam czesto wrazenie, ze oni rozumieja mnie lepiej, niz ja ich
@ZSXTC: Czesi i Słowacy z rejonów przygranicznych częśto mówią po polsku, nie w swoich językach. Ci z miast i poludnia państw maja z Polakami mniej do czynienia niż ci z północy, więc tak dobrze nie gadają.

Ale fakt, słowacki jest turbo łatwy do zrozumienia dla Polaka.
@zapomnialmatoljakdebilembyl widzę że dorosły człowiek na filmie jest agresywny w stosunku do dziecka mówiąc że powinien zdjąć maseczkę o obrażając go z tego powodu że ja nosi, po czym jak ta młoda osoba go nagrywa próbuje jej wyrwać telefon za co dostaje w banie.

Nic nie sugeruje żeby jakieś niestosowne zachowanie chłopaka wskazywało na powód dla którego ktoś miałby kazać mu ściągać maseczkę higieniczną, bo taki powód nie istnieje.
@zapomnialmatoljakdebilembyl dodatkowo, widząc twój awatar i podejście do tematu łatwo zauważyć że bronisz tego szura tylko dlatego bo możesz kogoś nazwać "kowidiota" odwracając kota ogonem i potwierdzając moją teorię ponieważ w twojej ocenie ta młoda osoba niesłusznie uderzyła typa za to że kazał jej zdjąć maseczkę, pewnie powinien ją w twojej opinii zdjąć i dawać naruszać swoją nietykalność cielesną dalej
@MlodyWilk: niby pieniacz, ale dziwnym trafem film nie nagrywany od początku

na jakieś 100% typek z maseczką pod nosem (XD) zaczął nagrywać tamtego gościa bez maski i ten się #!$%@?ł, bo chyba nikt nie lubi jak z dupy się robi fotki

no ale możecie dalej sobie wierzyć, że ten bez maski zaczął pierwszy. ten film w ogóle bardzo fajnie pokazuje jak można manipulować ludźmi. typek dobrych kilka minut mógł wyzywać wcześniej,