Wpis z mikrobloga

Jaki model czy marka samochodu zrobiły na Was największe wrażenie jeśli chodzi o wykończenie i piękno wnętrza? Może ktoś testował na jazdach próbnych i ma porównanie. Nie oceniamy ilość kucy, duży/mały bagażnik tylko materiały w środku i ogólna stylistyke. Może być też stosunek jakości do ceny. Zapraszam do dyskusji.

#motoryzacja #samochody #mercedes #mazda #bmw #lexus #wolksvagen #kia #citroen #alfaromeo #toyota #skoda
  • 79
@nick230: Jeździłem Porsche Cayene znajomego. Nie wiem czy to fakt, że samochód kosztował milion czy po prostu desgin wnętrza, ale bardzo dobre wrażenie zrobił. Większość nowych BMW powyżej serii 3 ma spoko wnętrze (nie licząc kilku mankamentów). Jeśli ktoś lubi dyskotekowe klimaty to całkiem fajne są Merce.
W kategorii cena do jakości to dobrze wypada Alfa Giulia/Stelvio po lifcie, ale mogę nie być obiektywny bo taką posiadam ( ͡° ͜
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@nick230: na niemieckiej stronie np taki G70 shooting brake zaczyna się od 40k€, ciężko powiedzieć jakby to wyglądało w Polsce ale myślę że musieliby być konkurencyjni do np Lexusa który się zaczyna od 200k około (w de jakos 45k€?)

Ale to mój wild guess, na razie dopiero wchodzą do Europy i widzę że stronka jest pod UK i Niemcy właśnie
@nick230: zjedzą mnie ale mi się spodobało bardzo wnętrze fiata 500 jak wchodził. Szczególnie w tym takim beżowo-jasnym-piaskowym kolorze. Może jakość wykonania już nie, ale ile bym dał by takie retro zegary i ogólnei klasyczne wnętrze wsadzili np. do Fiata 124. Ja wiem, że jak się tego dotknie to czar pryska, ja wiem, zę samochód jest niepraktyczny, mały itd ale bardzo bym chciał zobaczyć więcej odwagi jeżeli chodzi o wnętrza a
LifeReboot - @nick230: zjedzą mnie ale mi się spodobało bardzo wnętrze fiata 500 jak ...

źródło: comment_1665868536bg7DM741HNithfF1s3OWHJ.jpg

Pobierz
@nick230: dużo zostało juz napisane o maździe pod czym oczywiście się podpisuję. Od siebie dodam tylko kwestię pracy drążka zmiany biegów w manualu. To jest kurde perfekcja, tak precyzyjnego i przyjemnego lewarka nie doświadczyłem w żadnej innej marce, a mam styczność z autami wszystkich producentów max do 5 lat od produkcji. Pod tym względem najgorszy jest Peugeot. Machasz lewarkiem jak łyżką w garze z bigosem xD Wracając do pytania to wszystkie