Aktywne Wpisy
Njal +13
Nigdy na stronach internetowych nie podaje swojego obecnie używanego numeru telefonu, unikam tego - dzisiaj pierwszy raz od wielu lat to zrobiłem i podałem mój numer na Booking.com podczas rezerwacji hotelowej w #lodz
Od jakich 3 godzin co średnio 20-30 minut zaczynam dostawać telefonu z dziwnych numerów komórkowych typu "spam" - odbierasz ale nikt nie odpowiada, każdy zna, wiadomka poziomka..
Podczas wpisywania tych numerów w internet by sprawdzić kto dzwoni wyświetlają się
Od jakich 3 godzin co średnio 20-30 minut zaczynam dostawać telefonu z dziwnych numerów komórkowych typu "spam" - odbierasz ale nikt nie odpowiada, każdy zna, wiadomka poziomka..
Podczas wpisywania tych numerów w internet by sprawdzić kto dzwoni wyświetlają się
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Siema wszystkim. Kolejny długoletni związek mi się zakończył, były partner rozmyślił się w kwestii posiadania dzieci, stabilizacji, budowania stałej relacji. Ja mam 32 lata i obiektywnie kobieta 7-8/10, mieszkam sama, mam stałą pracę na spoko stanowisku. I teraz pytanie gdzie szukać partnera, który tak jak ja pragnie założenia rodziny i stabilizacji w życiu?
Moja kumpela stwierdziła ostatnio że Tinder to już sam ściek i szukanie mięsa do ruchania, czy
Siema wszystkim. Kolejny długoletni związek mi się zakończył, były partner rozmyślił się w kwestii posiadania dzieci, stabilizacji, budowania stałej relacji. Ja mam 32 lata i obiektywnie kobieta 7-8/10, mieszkam sama, mam stałą pracę na spoko stanowisku. I teraz pytanie gdzie szukać partnera, który tak jak ja pragnie założenia rodziny i stabilizacji w życiu?
Moja kumpela stwierdziła ostatnio że Tinder to już sam ściek i szukanie mięsa do ruchania, czy
Taka osoba nie wykonała nawet podstawowego research o stopach procentowych, marżach i nawet nie poszukała pierwszego lepszego kalkulatora. Nie wspominając o analizie ryzyka.
Niestety takich agentów to mamy pewnie że 2/3 kraju i spora grupa jest już kredytobiorcami XD
Teraz to jeszcze pół biedy, bo KNF ich skutecznie odcięła rekomendacją, ale przy stopach 0.1% tacy walili drzwiami i oknami po kredyt.
#nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #stopyprocentowe
Branie kredytu hipotecznego jak robi aie to z glowa to nie jest granie w ruletke- jeden juz splacilem, drugi niedlugo zamkne tez sporo przed czasem. Tylko ze jak wyzej wiem co podpisuje i przygotowuje sie
To jest chore, żeby szary człowiek, który po prostu nie zna się na tego typu uregulowaniach, musiał analizować cała umowę, aby wziąć kredyt. Zwykła strata czasu. Po to jest Państwo, żeby gwarantowało mi pewne rzeczy, po to płace podatki, ze jak wziąłem kredyt i płace 1000€ przez 10 lat to tak mam gwarantowane.
Ej a jak samochod kupujesz w salonie to tez nie sprawdzasz oferty u kilku dilerow? Bo wiesz ze cena z rabatem moze byc o robre kilka % inna.
No mam wrazenie ze to Ty zycia nie znasz i wieksze zakupy to jeszcze prxed Toba.
1. Dlatego trzeba te przepisy zmienić i ułatwić ludziom życie. To jest absurd, ze Helmut czy Pierre idą do banku i po prostu biorą kredyt, a w Polsce musisz się doktoryzować z ekonomii żeby ogarnąć jak to wszystko działa
2. W ekstraklasie nie ma obowiązku młodzieżowca, można trać jak się chce. Np. Rakow gra cały czas seniorami
"Chcę mieszkanie - gdzie mam podpisać"
@miki4ever: znaczy byl do konca zeszlego sezonu. Ale nawet teraz stosuja przymus posredni tym limitem 3000min https://gol24.pl/oficjalnie-pzpn-potwierdzil-zmiany-w-przepisie-o-mlodziezowcu-nie-trzeba-w-ogole-stawiac-mozna-zaplacic-kare/ar/c2-16487781
Nie wina ludzi że są głupi.... Tylko edukacji....
I ty naprawdę wierzysz, że gdyby tylko ktoś tym ludziom w podstawówce (bo to matematyka na poziomie 5-7kl) wyłożył jak działa kredyty to coś by to zmieniło?.... naprawdę?....
KAŻDY miał naukę % w podstawówce i to wieeele godzin. No i co?... I ci ludzi skończyli ta podstawówkę, idą do sklepu i jak mają napisane "promocja - 25%" to 80% nich nie potrafi policzyć
@pastibox: analiza ryzyka na 30 lat? To jakieś vodoo, chyba że ktoś ma kapitał by w razie czego spłacić kredyt w 2-5 lat od wzięcia.
Jest na to paragraf, konkretnie art. 297 kk (kara pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5). Ale kto by karał rodziców z bombelkiem czy tam dwoma( ͡° ͜ʖ ͡°)