Wpis z mikrobloga

Polacy jeżdżą jak bandyci i jest to statystycznie potwierdzony fakt.
Tu nie ma z czym dyskutować.

Więc przestańcie w końcu zwalać swoją własną degenerację na polityków, pieszych i rowerzystów i po prostu zacznijcie w końcu jeździć zgodnie z przepisami.

#samochody #drogi #prawojazdy #polskiedrogi
rzulta_gemba - Polacy jeżdżą jak bandyci i jest to statystycznie potwierdzony fakt.
...

źródło: comment_1664007459hQ9ESVydoFFkZoiYob8jJ8.jpg

Pobierz
  • 166
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Anthermil:

pare minut na krzyż albo wcale

Zależy. Na odcinku kilku kilometrów to może i tak, ale na dłuższej trasie już może być znacząca różnica - jeśli wyprzedzisz więcej zmulców na dłuższym dystansie i będziesz miał odrobinę szczęścia, że nie będziesz musiał się ciągnąć za nimi i będzie albo pusta droga albo będziesz jechał za kimś kto jeździe żwawo to nie dość, że znacznie przyjemniejsza jazda (jazda za zmuliną to
  • Odpowiedz
Więc przestańcie w końcu zwalać swoją własną degenerację na polityków, pieszych i rowerzystów i po prostu zacznijcie w końcu jeździć zgodnie z przepisami.

@rzulta_gemba:

Jak jeździć zgodnie z przepisami, skoro drogi z------e są pieszymi i rowerzystami?
  • Odpowiedz
Drogi wielopasmowe + przejścia dla pieszych bez wysp oraz skręty kolizyjne w centrum miasta = rak.

@MLGkunek: nawet nie bez wysp, ale to już w ogóle. Dla mnie nawet przejście przez dwa pasy w jednym kierunku, jeśli po tych dwóch pasach jest wyspa, to już jest patologia. Teraz to wybiło w kontekście taryfikatora, ale po tych filmach ze stop cham itd. widać jak potencjalnie niebezpieczna sytuacja to jest.
Skręty kolizyjne
  • Odpowiedz
krajem mocno ukierunkowanym na rowery i komunikacje to samochodem tez się jeździ wspaniałe

@Szalom: to się wszystko łączy. Na drogach zostaje mniej samochodów, to się lepiej jeździ. Jeśli zrobimy urbanistykę i drogi w sposób pozwalający żyć bez samochodu i nadal bezpiecznie się poruszać, to część osób, zwłaszcza tych, które źle się czują z jazdą, zrezygnuje z codziennego użytkowania samochodu. Będzie luźniej. Mam wrażenie, że część osób tego nie rozumie i
  • Odpowiedz
@rzulta_gemba doszedłem do wniosku że na wszystkie drogowe bolączki potrzebne jest po prostu mocne auto. Od kiedy takie posiadam, nikt mi na dupie nie siedział, nikt nie mrugał długimi żebym zjechał, nikt przede mnie się nie wciskał. Polecam ten styl życia :3
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@rzulta_gemba: dlatego trzeba działać infrastrukturą, a nie przepisami. Jak na drodze ze zdjęcia postawisz ograniczenie do 50, to nic to nie da.
@kuraku: dokładnie - liny między pasami, szykany, garby, fotoradary, odcinkowy pomiar, 100kmh na autostradzie, strefy 30kmh prawie wszędzie w terenie zabudowanym, dobra infrastruktura dla rowerzystów xD No i bardzo wysokie mandaty oczywiście, najlepiej uzależnione od dochodu ( ͡°͡° ͜ʖ͡
  • Odpowiedz
@kuraku: tak dokładnie, ludzie którzy lubią jeździć samochodem nigdy nie skumają że zniechęcając innych do jazdy na rowerze chociażby rzucają sobie kłody pod nogi, bo ten ktoś może wybrać samochód, a wtedy będzie większy ruch, mniej miejsc parkingowych.
  • Odpowiedz