Wpis z mikrobloga

Polacy jeżdżą jak bandyci i jest to statystycznie potwierdzony fakt.
Tu nie ma z czym dyskutować.

Więc przestańcie w końcu zwalać swoją własną degenerację na polityków, pieszych i rowerzystów i po prostu zacznijcie w końcu jeździć zgodnie z przepisami.

#samochody #drogi #prawojazdy #polskiedrogi
rzulta_gemba - Polacy jeżdżą jak bandyci i jest to statystycznie potwierdzony fakt.
...

źródło: comment_1664007459hQ9ESVydoFFkZoiYob8jJ8.jpg

Pobierz
  • 166
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Aciapek: Ostatnio typiara mi w mieście długimi migała żebym jej z lewego pasa zjechał. Później z piskiem opon mnie na światłach wyprzedziła i skręcała w lewo jakieś 300m dalej tak jak i ja, stałem tuż za nią XD cała historia na odcinku 600m może XD gdzie na tym lewym pasie jechałem i tak 60km/h
  • Odpowiedz
@rzulta_gemba: daj przykład kraju gdzie jeżdżą zgodnie z przepisami. Trochę świata zwiedziłem i uważam, że są Niemcy a później dluuuuugo dluuugo nic. Południowce nawet nie wiedzą co to pasy i światła, polnocniaki poza Finami to motoryzacyjne ciemnoty. Szwajcarzy jeżdżą zgodnie z przepisami ale to pewnie przez mandaty.
  • Odpowiedz
@rzulta_gemba: jestem właśnie na wakacjach we Włoszech i tęsknię mocno za polskimi kierowcami xD chociaż oczywiście zgadzam się z OPem bo to co się dzieje na polskich znaków też woła o pomstę do nieba (°°
  • Odpowiedz
@rzulta_gemba: jak rozumiem jechać na trasie 90 powiedzmy 100 jak samo rozumiem jechać 140-150 na 120 to karał był na potęgę ludzi wyprzedzających na podwójnej ciągłej, jeżdżenie szybko po mieście czy wyprzedzenie samochodu który zatrzymuje się przy pasach albo nie respektowanie czerwonego światła i o zgrozo kogoś kto odpierdlaa na drodze typu zajeżdża drogę albo hamuje od razu dożywotni zakaz. Na drodze ma być zawsze pełna powaga to nie zasrany
  • Odpowiedz
jak jeżdżą Grecy

@resuf: weź mi nie przypominaj nawet. Po przejechaniu 50 km w Grecji uznałem, że w Polsce kierowcy są cudowni. Tam nawet przejście przez pasy to p--------a walka o życie, Grecja pod względem jazdy to taki europejski Bangladesz - z tym, że nieco lepiej jest w kontynentalnej części kraju, ale wyspy to dramat.
  • Odpowiedz
To prawda,a jazda na suwak to coś czego nikt nie ogarnia. Większość tych filmów na YT po krzyknieciu "rikord widjo" pokazuje głupotę nagrywających a nie tylko nagrywanych.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
xd Zazwyczaj mówią tak ludzie którzy codziennie pokonują stała trasę do pracy która znają na pamięć i stresują się gdy muszą pojechać do innego miasta. Jeżdżę bardzo dużo i dostrzegam przeznakowanie dróg oraz irracjonalne rozwiazania drogowe. Jak pojedziesz na zachód to dopiero zrozumiesz jakie fikołki znajdują się na polskich drogach . Jeśli jeździłeś na zachodzie i wciąż uważasz, że it's fine, to gratuluję i zakładam, że głosujesz na PiS albo PO

@
  • Odpowiedz
Więc mówisz że mieszkasz w USA i jest znacznie bezpieczniej na drogach?

@VincentAdultman: USA jest budowane inaczej niz Europa, tam poza duzymi miastami nie ma komunikacji miejskiej, jak chcesz sie dostac do centrum handlowego lub na silownie czasem po prostu nie da sie inaczej niz samochodem bo nie ma fizycznego chodnika [serio, jest troche kanalow na YT o tej patologii]. Innymi slowy - tam niemal kazdy jezdzi autem, i nie
  • Odpowiedz
  • 1
@rzulta_gemba byłem parę miesięcy w stanach, przejechałem tysiące kilometrów. Amerykanie mają znacznie lepsze auta i bardziej rozwiniętą kulturę samochodową.

Porównując oba kraje, to Polacy jeżdżą jak wariaci i bandyci. I to pomimo że mają znacznie mniejsze odległości do pokonania.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@giguga: Aktualnie drogi szybkiego ruchu buduje się do jakichś wioch na wschodzie, gdzie natężenie ruchu nie wskazuje na konieczność ich budowy. Stać nas. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jmuhha bzdury piszesz. Prawdziwa poprawa bezpieczeństwa nastąpiła po stworzeniu odpowiedniej infrastruktury. Wystarczy spojrzeć w statystyki z przed i po udostępnieniu nowych dróg.
Twoje widzimisię nie ma tu nic do powiedzenia, zerknij w liczby
  • Odpowiedz
@MiernyMirek: to nie oznacza, że podwyższenie mandatów nie powoduje spadku liczby wypadków

i tak rozwój polega na tym, że się coś usprawnia buduje się coś lepszego co właśnie wpływa na wieksze bezpieczenstwo, ale to właśnie na tym polega, ze najpierw mozna wykonac krok milowy a pozniej pewne rzeczy usprawnia sie nieco wolniej
  • Odpowiedz
@jmuhha: Może np to że taki tir musi z---------c przez kazda wies w polsce zeby gdzies dojechac i jest hamowany non stop to 50km/h zamiast leciec trasa?
Albo ze znak na znaku znakiem pogania i jeszcze stare znaki po remontach ktore potrafia stac po 3 lata?
albo randomowe 50km/h i progi zwalniajace na polach gdzie niby lataja zwierzeta po drodze a droga jest na 3 metrowym nasypie + rów na
  • Odpowiedz