Wpis z mikrobloga

Polacy jeżdżą jak bandyci i jest to statystycznie potwierdzony fakt.
Tu nie ma z czym dyskutować.

Więc przestańcie w końcu zwalać swoją własną degenerację na polityków, pieszych i rowerzystów i po prostu zacznijcie w końcu jeździć zgodnie z przepisami.

#samochody #drogi #prawojazdy #polskiedrogi
rzulta_gemba - Polacy jeżdżą jak bandyci i jest to statystycznie potwierdzony fakt.
...

źródło: comment_1664007459hQ9ESVydoFFkZoiYob8jJ8.jpg

Pobierz
  • 166
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mamy s---------ą hierarchię dróg, mamy wielopasmowe drogi z przejściami dla pieszych.

@kuraku: Drogi wielopasmowe + przejścia dla pieszych bez wysp oraz skręty kolizyjne w centrum miasta = rak.
  • Odpowiedz
@rzulta_gemba: Nie wiem, czy dobrym pomysłem nie byłyby symulacje z różnymi scenariuszami, gdzie każdy mógłby zobaczyć jak wiele czasu "zyskuje" na z-----------u. Okazałoby się, że w większości przypadków to pare minut na krzyż albo wcale, to może ktoś by się zastanowił, czy warto xD
  • Odpowiedz
Więc przestańcie w końcu zwalać swoją własną degenerację na polityków, pieszych i rowerzystów i po prostu zacznijcie w końcu jeździć zgodnie z przepisami.

@rzulta_gemba: Nie
  • Odpowiedz
Polacy jeżdżą jak bandyci i jest to statystycznie potwierdzony fakt.

@rzulta_gemba: Polacy nie jeżdżą jak bandyci tylko polska policja nie robi kontroli. Patologia nie jest odsiewana i w pewnym momencie patus albo kogoś zabije albo sam skończy na drzewie. Patusy czują się bezkarnie bo tutaj najlepszą kontrolą są cholerne fotoradary, których lokację zna każda apka od nawigacji. Śmieszy mnie sytuacja w Warszawie, gdzie Policji na ulicach jest pełno a ruch
  • Odpowiedz
No to jak się pokonuje szybko drogi na zachodzie? Xd gdzie są te super drogi? Kurier będzie jeździł tylko po ausostradach? Bo o kurierze napisałaś. To jest jakiś mit ze na zachodzie wszędzie dojedzie się drogami szybkiego ruchu, krajowki w Niemczech często za o wiele gorsze niż w Polsce

W Holandii są wąskie z pasami rowerowymi na poboczach i żeby samochódy się wyminely musza na niego wjechać.

@Szalom: tak było,
  • Odpowiedz
na 50tce jedzie 70 żeby stanąć 200m dalej na światłach

@Aciapek: też tak robie, ale tylko w sytuacji gdy jadę za klaunem który wyciął katalizator. Po co mam zamykać obieg skoro mogę nie jeździć za śmierdzielem
  • Odpowiedz
Chyba nie jeździłeś w innych krajach poza EU i nie mówię tu o krajach 3 świata.W takiej np Korei południowej to byś dopiero zobaczył jak jeżdżą „bandyci”
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
Pozdrawiam z kraju gdzie praktycznie nei ma skrzyżowań równorzędnych, łamanego pierwszeństwa, nie ma czegoś takiego jak znak teren zabudowany i pomimo tragicznego stanu dróg w miastach i parkowania gdzie się da, jeździ się znacznie bezpieczniej.

@LifeReboot:

Więc mówisz że mieszkasz w USA i jest znacznie bezpieczniej na drogach?
VincentAdultman - > Pozdrawiam z kraju gdzie praktycznie nei ma skrzyżowań równorzędn...

źródło: comment_1664028269MIRq6oyHBY9WTveCFvC7zR.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@rzulta_gemba: byłem już chyba w większości europejskich miast, w wielu z nich samochodem i za każdym razem cieszę się gdy wracam już na polskie drogi. Polecam zobaczyć jak jeżdżą we Włoszech, Czarnogórze czy np Węgrzech. Zatrzymywanie się przed pasami? Chyba cię p------o jak jest miejsce między tobą a końcem pasów to auta nawet nie hamują xD trąbienie na każdego i wszędzie bez powodu, jazda pod prąd i mnóstwo innych xD
  • Odpowiedz