Aktywne Wpisy

drakonia +1098
Mirasy, wracam do Was z trzecią częścią sagi o oszustwie na OLX w sprawie odkurzacza. W razie potrzeby: link do pierwszej i link do drugiej części
O pomoc w unboxingu poprosiłam jeszcze jedną osobę. Odpaliłam też dwie kamerki – jedną w telefonie, "mobilną", zaś druga stała na statywie i była cały czas skierowana na stół, gdzie odpakowywałam przesyłkę. W międzyczasie robiłam też fotki. Cały proces mam więc idealnie zapisany.
Sam sposób zapakowania był tragiczny,
O pomoc w unboxingu poprosiłam jeszcze jedną osobę. Odpaliłam też dwie kamerki – jedną w telefonie, "mobilną", zaś druga stała na statywie i była cały czas skierowana na stół, gdzie odpakowywałam przesyłkę. W międzyczasie robiłam też fotki. Cały proces mam więc idealnie zapisany.
Sam sposób zapakowania był tragiczny,

SirPoopyTail +458
Cześć, potrzebuję ekspresowo zebrać odpowiedzi do mojej ankiety do pracy magisterskiej. Z tej okazji robię #rozdajo
Losowanie odbędzie się przez stronę mirko.pro, a wybrana zostanie jedna z osób plusujących ten post.
Wybrana osoba wygrywa blik 150 zł.
Losowanie odbędzie się 14.01.2025 o godzinie 16:00.
Losowanie odbędzie się przez stronę mirko.pro, a wybrana zostanie jedna z osób plusujących ten post.
Wybrana osoba wygrywa blik 150 zł.
Losowanie odbędzie się 14.01.2025 o godzinie 16:00.

Jako że wielu z was stoi przed wyborem studiów ze względu na wyniki matur, dam wam taką bardzo dobrą wskazówkę:
- chcecie dobrze zarabiać w Polsce, idźcie na coś związane z sektorem IT.
Oczywiście że można być dyrektorem generalnym fabryki śrubek, po 50 latach utrzymania ruchu albo prowadzenia marketingu czy bycia kierownikiem budowy dojść do dobrych zarobków, ale przestańmy się oszukiwać, tylko IT i pokrewne już na starcie dają dobre zarobki i bardzo dobre perspektywy na przyszłość.
Wiadomo, zaraz wyskoczą ludzie że oni na po innym kierunku też dobrze zarabiają, gratulację ale teraz rozejrzyjcie się dookoła. Żadna branża nie oferuję takich zarobków i warunków jak IT a do pracy idzie się po pieniądze, romantyzm o ratowaniu świata i pomaganiu ludziom dość szybko sprowadzi was na ziemię.
Znam bardzo dużo ludzi którzy mieli po wiele lat doświadczenia w innych zawodach (chociażby budownictwo czy bankowość) a i tak ostatecznie zmieniali na coś związane z IT, nigdy odwrotnie.
IT > każdy inny sektor w Polsce, nawet nie ma o czym chyba dyskutować.
źródło: comment_1657008544nmjLi0p2kEiAkQW9PPD2qu.jpg
Pobierz@Krs90: powoli znaleźliśmy się w miejscu, gdzie nie da się "dobrze zarabiać" w żadnym zawodzie specjalistycznym. Chcesz dobrze zarabiać? Otwórz firmę produkującą czy handlująca pompami ciepła, gromnicami, stojakami do kroplówek, czymkolwiek gdzie da się wejść w rynek, załapać kontakty i skalować.
Z dochodami na poziomie 30k/mies B2B nie dostaniesz obecnie nawet kredytu hipotecznego na sensowny domek, a ciężko
Komentarz usunięty przez autora
@thewickerman88: Wiesz co, chyba każdy. Nie znam nikogo kto zmieniłby IT na budownictwo, za to znam wyjątkowo dużo osób które zrobiły odwrotnie. Myślisz że ile taki kierownik budowy zarabia? Już tam wcześniej @johnyboy napisał jakie są realia. Mam znajomych którzy 5 latach studiów budownictwa właśnie i 5 latach pracy "w branży" rzucali wszystko i szli w IT. Zarówno w programowanie
u mnie w firmie wystawiony wakat dla stazysty 6k na zleceniu, dla studenta to bedzie 6k na reke, na start 2x wieksze zarobki niz niektorzy maja po 20 latach j-----a w fabryce azbestu, to jest jakis p--------y matrix :D
#robpill
@cppguy: Dokładnie o tym piszę. Chciałbym zobaczyć kiedyś zestawienie różnych branż i średnie zarobki, może wtedy niektórym otworzyłyby się oczy że zarobki w IT odjechały w stosunku do reszty konkretnie.
@ms117: No tego się nie da inaczej skomentować niż xD Tak, dokładnie marzenia mamy wypisane na twarzy, wyjdź pobiegaj to jest takie proste.
Już widzę tego kucharza w małej powiatowej mieścinie
źródło: comment_16570250313gcieJ5sePyWhlyDafvHel.jpg
Pobierz