Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 266
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@drakonia: traktowałbym to jako próbę wyłudzenia pieniędzy.

Zakładając, że mówisz prawdę, to jestem prawie pewien, że chce naprawić swój odkurzacz, a tobie odesłać śmietnik.

Jeśli jesteś pewna swojej racji, to zlej temat i niech w ostateczności rozegra się przez OLX, ale tam z tego co mi się kojarzy to w przypadku otrzymania przesyłki niewiele zdziała.

case bardzo podobny jak przy sprzedaży auta i użeraniu się z kupującym po dwóch dniach,
  • Odpowiedz
Całe szczęście, że jest ta Przesyłka OLX. Macie doświadczenia w tym temacie? Co się dzieje, gdy OLX musi rozstrzygnąć taki spór? Podchodzą do tego rzetelnie?

@drakonia: z automatu klepną rację kupującego i nie będziesz mieć ani kasy ani odkurzacza
  • Odpowiedz
  • 1906
" pakowałem odkurzacz nagrywajac cały przebieg i szczegóły urządzenia, zgrywam własnie wszytsko na pendrive i udaje się na policję celem zgloszenia że ktoś podmienił urządzenie ( pewnie kurier ale to juz ustali policja), podam pana numer telefonu, policja pewnie będzie sie kontaktować w tej sprawie, pana zeznania będą kluczowe" i patrz jak nagle wszytsko sie znajduje
  • Odpowiedz
@drakonia: Napisz że masz zdjęcia przed wysyłką plus numer seryjny i porównasz czy odesłał to samo. Nie będzie się zgadzać to zgłaszasz na policję i do olx oszustwo i próbę wyłudzenia.
  • Odpowiedz
  • 278
@drakonia miałam podobna sytuację z zegarem z wahadłem. Przed pakowaniem nawet nagrałam filmik że działa bije na godziny itp. Ledwo gościu odebrał to że zegar nie działa nie bije itp. Zgłosił na olx i oni mimo że wysłałam filmik i wszystko napisałam klepneli od razu na korzyść kupującego. Gościu odesłał z powrotem zegar i normalnie bil więc pewnie podmienil jaka cześć a znalazł pretekst. Więcej na olx już nie wystawiam chyba
  • Odpowiedz
  • 37
@drakonia po 1, jak sprzedajesz coś z przesyłką olx, to rozmawiaj tylko i wyłącznie tam, żadne SMSy, żadne dzwonienie (chociaż jak ktoś dzwoni to i tak trzeba nagrywać), jeśli się do tego stosujesz, to o wiele łatwiej wygrać taką sprawę z samym olx, żeby wypłacili hajs

Jeszcze dodam, że jak sprzedaje coś większego i droższego, to nagrywam pakowanie.
  • Odpowiedz
@drakonia: Właśnie z tego powodu od dawna już nie bawię się w wysyłkę, albo ktoś przyjeżdża i kupuje(ewentualnie spotykamy się gdzieś gdzie mam blisko podejść), płacąc gotówką, albo sprzęt idzie do śmietnika. Szkoda czasu i nerwów na użeranie się z robakami bawiącymi się w oszustwa dla żałosnych kilkudziesięciu złotych.
  • Odpowiedz