Czy tylko ja uważam, że normalna praca to od 7 do 15 lub od 8 do 16, od poniedziałku do piątku?! Każda inna niezależnie od zawodu niszczy życie rodzinne i społeczne. (ʘ‿ʘ) #praca #pracbaza
@alternatereality: rozumiem, kiedyś jedna firma też mi proponowała takie warunki. Grzecznie odmówiłem, IMo to pełna januszerka. W pracy nie mam zamiaru spędzać więcej czasu niż 8h : ]
@love_me: i w tych miastach pracuje pewnie parę milionów ludzi. Po za tym mieszkałem w mieście 60k, 200k, teraz w 800k. W każdym były korki i kolejki w sklepach w godz. 16-18. Teraz oczywiście największe, ale nie jest to jakaś ogromna różnica.
@Hatespinner: człowieku w tym kraju 80% społeczeństwa pracuje od 6. i to w systemie trzyzmianowym, cztero- lub trzy- brygadowym (ʘ‿ʘ) więc wstać na ósmą do pracy i kończyć o piętnastej lub szesnastej to jak Boga za nogi złapać
człowieku w tym kraju 80% społeczeństwa pracuje od 6. i to w systemie trzyzmianowym, cztero- lub trzy- brygadowym
@love_me: A ponad 90% ludzi w kraju zarabia poniżej 8k, co też obecnie byłoby dla mnie nieakceptowalnym poziomem życia. xD Wstawanie o 9 jak człowiek, do tego godzina na ogarnięcie się, śniadanie, etc, zamiast n---------ć o 6 rano półmartwy, bo trzeba zdarzyć na 8 do roboty. Polecam.
@love_me: przykładowy dzień z dzisiaj: 9:00-9:30 przybycie do biura i kawka 9:30-10:00 wykop 10:00-11:00 praca 11:00-11:30 szachy 11:30 -12:00 kawa z ciastem 12:30 fajrant
@kupkesobieciagne: to co powiesz ludziom, którzy pracują na trzy zmiany w systemie trzy- lub cztero- brygadowym, albo 9-18. To dopiero jazda bez trzymanki.
@love_me: A co powiesz ludziom, którzy robią 3 miesiące na zachodzie na prawie dwa etaty, wracają z 10 tysiakami euro w kieszeni do Polski i se przez 9 miesięcy z tego żyją?
@love_me: Ale czego nie zrozumiałem? Wytłumaczysz? Piszesz, że ktoś nie pracujący od 8-16 niszczy sobie życie społeczne a nie dostrzegasz ile osób tak pracuje, aby zaspokajać Twoje potrzeby?
@kupkesobieciagne: to jest dobra praca, bo w Polsce B ludzie pracują poniżej najniższej krajowej, pracują wykonując taką samą pracę z taką samą intensywnością jak na zachodzie i bez żadnej umowy
#praca #pracbaza
@love_me: Po c--j tak żyć, że wstajesz o 8 rano, wcześnie jak jakiś dzieciak w podstawówce albo zwierzę na farmie. xD
więc wstać na ósmą do pracy i kończyć o piętnastej lub szesnastej to jak Boga za nogi złapać
@love_me: A ponad 90% ludzi w kraju zarabia poniżej 8k, co też obecnie byłoby dla mnie nieakceptowalnym poziomem życia. xD
Wstawanie o 9 jak człowiek, do tego godzina na ogarnięcie się, śniadanie, etc, zamiast n---------ć o 6 rano półmartwy, bo trzeba zdarzyć na 8 do roboty. Polecam.
Wszystko wcześniej to niewolnictwo.
@love_me: u mnie akurat nie - etat, UoP
Gdzieniegdzie się zdarza taka możliwość, ale wiadomo że nie w każdym zawodzie, nie w każdej pracy
@love_me: Ale chwilka, żebyś Ty mógł te usługi konsumować to rzesza innych osób musi być 'pracownikiem' w godzinach innych niż 8-16, czyż nie?
Czyli idąc Twoim tokiem rozumowania, są to osoby "niszczące sobie życie rodzinne i społeczne", prawda? Czy stosujemy nagle podwójne standardy?
9:00-9:30 przybycie do biura i kawka
9:30-10:00 wykop
10:00-11:00 praca
11:00-11:30 szachy
11:30 -12:00 kawa z ciastem
12:30 fajrant
Piszesz, że ktoś nie pracujący od 8-16 niszczy sobie życie społeczne a nie dostrzegasz ile osób tak pracuje, aby zaspokajać Twoje potrzeby?