Aktywne Wpisy

CrokusYounghand +437
jacekparowka +132
Nie rozumiem jak można w XXI wieku jeszcze twierdzić że j-----e w pracy to jest jakaś normalna sytuacja? Minimum 8 godzin dziennie wyjęte z życia. 8 godzin najlepszej części dnia. 8 godzin które można było wykorzystać na spędzenie czasu z bliskimi, na swoje hobby, nawet na walenie konia które jest bardziej pożyteczne niż napychanie kieszeni jakiemuś milionerowi. 8 godzin żeby móc sobie zapewnić podstawowe dobra jak jedzenie czy mieszkanie.
Ktokolwiek jeszcze broni
Ktokolwiek jeszcze broni

![[Wykop Efekt] Ratownik medyczny potrzebuje pomocy w powrocie do zdrowia.](https://wykop.pl/cdn/c3397993/ae1e821df894b23bec1059832a044bf273f53a02ef22231393059956ef6503c6,q80.jpg)

#praca #pracbaza
@love_me co kto lubi. ja pracowałem w firmie kontrolnej w porcie, to nie miałem nawet grafiku, miałem wolne, ale nie mogłem ruszyć się z miasta, bo szef mógł w każdej chwili zadzwonić że mam jechać na statek. I dzwonił na przykład w piątek o 19, że na 22 musze byc do 6, a przeciągało się do 12. Albo na wagony jeździłem w sobotę na 6 do 10 niby, a
Wszystko chyba zależy od człowieka, ja np. pracuje całymi dniami tzn. 7/8-20/21 (u siebie) i jakoś mi to nie przeszkadza, przyzwyczaiłem się i jest git. Jedyne minusy takiego trybu życia to brak czasu dla rodziny i dla siebie XD
Pozdrawiam
@love_me: ja uważam, że najlepiej jest jak się ma full dowolność; kiedyś chodziłem na 7, żeby mieć więcej dnia. Nawet na zdalnej tak wstawałem. Teraz (nadal zdalnie) pracuję najczęsciej 9-17 bo lubię sobie pospać. Niemniej duży wpływ na to ma praca zdalna, bo jakbym mial jeździć do firmy i w zimie wychodzić po 17 to o