Wpis z mikrobloga

Czy tylko ja uważam, że normalna praca to od 7 do 15 lub od 8 do 16, od poniedziałku do piątku?! Każda inna niezależnie od zawodu niszczy życie rodzinne i społeczne. (ʘʘ)
#praca #pracbaza
  • 219
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@love_me: lol, ja pracuję ~32h masz w tygodniu xD
taaa totalnie niszczy mu życie społeczne ten nieskażony w pracy dzień.

ale może nie tylko ty masz takie dźwigienek m dziwne podejście
  • Odpowiedz
@love_me: Praca od 8 lub 9 tej to koszmar, mój mózg np zaczyna działać od 12tej, uwielbiam w nocy pracować, życie rodzinne nie cierpi bo mam płynne godziny pracy i robię to w domu. Najgorszym wrogiem są właśnie sztywne godziny niezgodne z twoim zegarem biologicznym i praca z dojazdem. Mój znajomy np. zaczyna pracę wieczorem a śpi w dzień i tak mu najlepiej. Obaj mamy kreatywną robotę w domu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@love_me: Najlepsza praca to praca zadaniowa/projektowa. Masz projekt szacowany na 30-40h w tygodniu zrobić i nikt ci nie wyznacza dni czy godzin pracy.
Ty musisz się jedynie wyznaczonych terminów trzymać.
  • Odpowiedz
Ja uważam, że praca codziennie przez większość dnia to jest j----a pomyłka. Niesamowite że ludzkość utrzymuje taką paranoję.

@jamtojest2: Zgadzam się w 100%. Dlatego cieszę się, że chociaż tyle, że pracuję zdalnie - odpada czas na dojazd. W międzyczasie, między jednym a drugim zadaniem, mogę wyskoczyć na spacer, zakupy, ugotować sobie obiad... Ważne, że robota jest wykonana. Choć i tak wydaje mi się to absurdalne, że trzeba codziennie przez tyle
  • Odpowiedz
Czy tylko ja uważam, że normalna praca to od 7 do 15 lub od 8 do 16, od poniedziałku do piątku?! Każda inna niezależnie od zawodu niszczy życie rodzinne i społeczne.

@love_me: ale nawet taka praca nie ma uzasadnienia innego niż historyczne. To wciąż powolne zejście z pułapu "praca od świtu do nocy". Świat poszedł do przodu, pojawiły się maszyny, komputery, a mądrzy ludzie zauważyli że poza czasem pracy liczy
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@love_me: normalna praca to taka gdy pracujesz kiedy ci się chce, optymalnie tak od 30 do 35h tygodniowo, więcej to wypalenie zawodowe, zwłaszcza w IT
  • Odpowiedz
@love_me: Dla mnie to nienormalne pracować z ludźmi te 8h. Trafiasz na pociotka który zdobywa lepsze stanowisko, jeszcze byłoby ok gdyby coś potrafił, ale za jego pomyłki cały zespół dostaje w dupe. Trafiasz na ludzi którzy są mili, ale za plecami szukają haka by Cię p------ć. Szef który część swojej papierkowej roboty zostawia podwładnym i sra się o pierdoły stojąc nad Tobą. Perspektywa podwyżki śmieszna, a awans skończył się wparowaniem
  • Odpowiedz