Wpis z mikrobloga

Czy tylko ja uważam, że normalna praca to od 7 do 15 lub od 8 do 16, od poniedziałku do piątku?! Każda inna niezależnie od zawodu niszczy życie rodzinne i społeczne. (ʘʘ)
#praca #pracbaza
  • 219
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja uważam, że praca codziennie przez większość dnia to jest j----a pomyłka. Niesamowite że ludzkość utrzymuje taką paranoję.

@jamtojest2: co proponujesz w zamian?
  • Odpowiedz
lepszym rozwiązaniem byłoby 4x10 niż 5x8, nawet kosztem kilku ludzi na zmianie mniej w dni pracujące. Te 2 h więcej w pracy nie zmieniłyby wiele, a dodatkowy dzień wolny w tygodniu i owszem.

@xTortox: Mysle, ze produktywność w trakcie tych 10h byłaby niska w każdym zawodzie wymagającym myślenia, analizy czy kontaktu z klientem. Ja widzę po sobie, ze im dluzej mam siedzieć w robocie, tym ta praca się ciągnie, jest
  • Odpowiedz
Czy tylko ja uważam, że normalna praca to od 7 do 15 lub od 8 do 16, od poniedziałku do piątku?! Każda inna niezależnie od zawodu niszczy życie rodzinne i społeczne. (ʘʘ)

@love_me: dodaj do tego 1h stania w korkach rano i po poludniu. Praca w tych samych godzinach co większość ludzi z twojego miasta, to znecanie sie nad pracownikami
  • Odpowiedz
że normalna praca to od 7 do 15 lub od 8 do 16, od poniedziałku do piątku?!

@love_me: od poniedziałku do czwartku i od 6 do 14 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A na serio to najlepsze godziny pracy są jeśli sam sobie je wyznaczasz, chociaż trochę prawdy jest w tym że zmiany i nocki ryją układ dobowy człowieka i może się to źle odbić w przyszłości.
  • Odpowiedz
@love_me: mnie niszczy praca od poniedziałku do piątku od 8 do 16, przeciez to jest katastrofa, nic nie załatwisz, nic nie ogarniesz, do domu się wraca zmęczonym, wolałbym pracować też w weekendy i na dodatek więcej godzin ale mniej dni. Kiedyś pracowałem 3 dni po 13-14h i wg mnie to był najlepszy układ bo miałem 4 dni całkowicie wolne
  • Odpowiedz